# error ? {gr}

Να χαρώ εγώ υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου

Το 2002 στην Βενεζουέλα η αντιπολίτευση, με την βοήθεια των ΗΠΑ, σχεδίασε και πέτυχε (για 2 μέρες) πραξικόπημα, ενάντια στην Κυβέρνηση του Τσάβεζ. Στο κόλπο ήταν και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης (TV κυρίως). Κανάλια που κατείχαν πετρελαιάδες και άλλοι φτωχούληδες.

Τα κανάλια λοιπόν ώθησαν (με ψέματα και προπαγάνδα) χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώσουν ενάντια στο προεδρικό παλάτι, όπου όμως διαδήλωναν οι υπερασπιστές του Τσάβεζ. Στόχος να δημιουργηθούν αναταραχές και επεισόδια, με ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των διαδηλωτών. Έτσι μέσα στην αναμπουμπούλα και με την μονόπλευρη ενημέρωση των ιδιωτικών καναλιών θα γίνονταν το πραξικόπημα.

Έτσι και έγινε. Οι διαδηλωτές της αντιπολίτευσης φτάσανε στο παλάτι και βρεθήκανε πρόσωπο με πρόσωπο με τους υπερασπιστές της Κυβέρνησης. Τότε ακροβολισμένοι snipers άρχισαν να πυροβολούν ενάντια στο πλήθος. Αρκετοί σκοτώθηκαν. Περισσότεροι τραυματίστηκαν. Τα ιδιωτικά κανάλια έχοντας στήσει κατάλληλα τις κάμερες (είπαμε, ήταν στο κόλπο) δείχνανε πλάνα με υπερασπιστές της Κυβέρνησης να πυροβολάνε. Δήθεν πως χτυπούσαν διαδηλωτές. Με την γωνία που δείχνανε τα πλάνα φαίνονταν πιστευτό. Στην πραγματικότητα εκεί που πυροβολούσαν οι υποστηριχτές του Τσάβεζ, δεν υπήρχε διαδήλωση, αλλά απαντούσαν στους πυροβολισμούς των snipers.

Έτσι κατέχοντας η αντιπολίτευση όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση (που είχε μόνο την κρατική TV), ότι δολοφονεί ειρηνικούς διαδηλωτές. Το πράγμα ξέφυγε κι άλλο. Οπαδοί τις αντιπολίτευσης κατέλαβαν και την Κρατική TV κι έτσι η συσκότηση στην ενημέρωση ήταν πλήρης.

Στην συνέχεια ελεγχόμενοι από την αντιπολίτευση στρατιωτικοί και οπαδοί της, πήγαν στο παλάτι και συνέλαβαν τον Τσάβεζ. Το πραξικόπημα είχε πετύχει. Την επόμενη ορκίστηκε νέος πρόεδρος ένας φτωχούλης πετρελαιάς. Οι ΗΠΑ έσπευσαν αμέσως να αναγνωρίσουν την νέα Κυβέρνηση.

Ο λαός όμως δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Διαδήλωσε (και χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής που ήταν πλέον στον έλεγχο της αντιπολίτευσης) και απαίτησε την επιστροφή του νόμιμου προέδρου, του Τσάβεζ. Με την βοήθεια της στρατιωτικής φρουράς που ήταν ακόμη στο πλευρό του Τσάβεζ, ξαναπήραν μετά από 2 μέρες, και πάλι την εξουσία. Ενώ ο Τσάβεζ απελευθερώθηκε. Φυσικά ο Τσάβεζ συνεχίζει μέχρι και σήμερα να στηρίζεται από τον λαό (όχι όμως από την αστική τάξη) και κερδίζει σε όλες τις εκλογές με συντριπτική πλειοψηφία. Δεν έχουν πάψει όμως και τα σχέδια αποσταθεροποίησης και τα σχέδια για νέα πραξικοπήματα. Ευτυχώς όμως ο Τσάβεζ κρατάει ακόμη και δεν έχει γίνει ένας νέος Αλιέντε.

Έτσι ερχόμαστε σήμερα και η Κυβέρνηση ανέστειλε την λειτουργία του Καναλιού RCTV. Το οποίο ήταν από τους βασικούς κρίκους στα γεγονότα του 2002. Παραπληροφόρησε, είπε ψέματα, απέκρυψε γεγονότα, έστρεψε χιλιάδες διαδηλωτές σε δολοφονική σύγκρουση, σκοτώθηκαν δεκάδες. βοήθησε στο πραξικόπημα. Πολύ καλά λοιπόν η Κυβέρνηση του πήρε την άδεια. Και πολύ άργησε. Τι ήθελαν? Να τους πει κι ευχαριστώ? Παρανόμησε και τιμωρήθηκε. (που είναι οι οπαδοί των νόμων εδώ που πρέπει να ισχύουν, χωρίς διαμαρτυρίες. Δεν τους βολεύει εδώ?)

Τώρα οι υπέρμαχοι της «ελευθερίας του λόγου» διαμαρτύρονται γι’ αυτό. Φιμώνονται, λέει, οι δημοσιογράφοι. Σώωωωωπα!!! Τι μας λες? Καταρχήν μην μιλάμε για δημοσιογράφους. Δυσφημούν το επάγγελμα κάτι τέτοιοι αλήτες. Υπαλληλίσκοι των αφεντικών τους είναι. Όργανα των πετρελαιάδων. Της αστικής τάξης. Που φυσικά είναι χωμένες και οι ΗΠΑ.

θα εκπέμπει, λέει, τώρα το κανάλι στο Internet. Στο YouTube. Ωραία. Να μαθαίνουμε κι εμείς τώρα τα ψέματα και την προπαγάνδα της πλουτοκρατίας της Βενεζουέλας. Τους καημένους, τους φτωχούληδες, τους πετρελαιάδες, τους έκανε ο Τσάβεζ να πάνε στο YouTube! Κλαψ-λυγμ!

Υπάρχει ένα πολύ καλό ντονκυμανταίρ για το πως έγινε το πραξικόπημα το 2002 και τον ρόλο των ΜΜ»Ε». Έχει τίτλο The Revolution Will Be Not Televised. Και είναι το παρακάτω μέσω του Google Video. Βλέπετε, οι υποστηριχτές της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, χρησιμοποιούν εδώ και καιρό το Internet για να σπάσουν την προπαγάνδα και τα ψέματα των ιδιωτικών καναλιών της Βενεζουέλας. Το video θα το βρείτε και σε διάφορα torrent sites. Δεν έχω βρει όμως υπότιτλους στα Ελληνικά

03/06/2007 Πολιτική, Ιστορία, Videos , , , , ,
3 to “Να χαρώ εγώ υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου”

Trackbacks/Pingbacks

 1. […] Να χαρώ εγώ υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου […]

 1. Rocean says...

  Και κάτι άλλο που δεν ήξερα, αλλά βρήκα μετά. Το RCTV δεν κλείνει. Αλλά δεν του ανανεώνεται η άδεια για εκπομπή στα UHF. Συνεχίζει κανονικά να λειτουργεί καλωδιακά και δορυφορικά. Οπότε τζάμπα ο θόρυβος ότι οι καημένοι θα εκπέμπουν μέσω YouTube.

  Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν κι εδώ

 2. Rizobreaker says...

  Έχεις δίκιο! Ίσως θα έπρεπε να μπει τελείως λουκέτο, αλλά τέλος πάντων…

 3. Error.gr » Blog Archive » Οι κοινοτικές τηλεοράσεις στην Βενεζουέλα says...

  […] Να χαρώ εγώ υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου […]

Leave a comment