Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μου θυμίζουν τις δισκογραφικές και την αντιμετώπιση τους προς την πειρατεία. Προσπαθούν να παίξουν με πρωτόγονους τρόπους σε μια εποχή που η πραγματικότητα τους ξεπερνάει. Τελευταίο κρούσμα, η vodafone… Η οποία χρεώνει από εδώ και πέρα το tethering στο iPhone… Δεν μ’ ενδιαφέρει αν σε άλλες χώρες το χρεώνουν ήδη… Μ’ ενδιαφέρει ο παραλογισμός. Από την στιγμή ρε μεγάλε που πληρώνω ήδη για ένα data plan τι σε κόφτει εσένα πως το χρησιμοποιώ? Τι σ’ ενδιαφέρει αν εγώ τα data μου τα κατεβάζω στο ψυγείο μου ή στο κινητό μου?
Σε μια εποχή που η τεχνολογία πάει μπροστά και το internet μπαίνει ΠΑΝΤΟΥ, το να αρχίσουν οι εταιρείες να χρεώνουν πρόσθετα το κάθε είδος σύνδεσης που κάνουμε, είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση και βάζει εμπόδια στην εξέλιξη.
Αν και το tethering το χρησιμοποιώ σπάνια, κυρίως σε περιπτώσεις ανάγκης, η κίνηση αυτή της vodafone, είναι ένας ακόμη λόγος να αλλάξω carrier… Από βαρεμάρα μέχρι τώρα δεν πήγα να αλλάξω, αλλά δεν την γλιτώνει…
Ξέρατε ότι ο safari έχει web developer tools? Εγώ όχι… Κι αυτό γιατί δεν είναι ενεργοποιημένα… Το γιατί, δεν μπορώ να το καταλάβω… Apple είναι αυτή… Μάλλον θέλει να κρατήσει τον browser απλό, για τους απλούς χρήστες…
Για να ενεργοποιηθούν, λοιπόν, κάνουμε το εξής…
Κλείνουμε τον Safari και ανοίγουμε το terminal… Εκεί τρέχουμε την παρακάτω εντολή…
defaults write com.apple.Safari IncludeDebugMenu 1
Ανοίγουμε τον Safari και πλέον έχει προστεθεί ένα menu Develop, με διάφορα εργαλειάκια για τον Web Developer… Απ’ όσο κατάλαβα τα εργαλεία αυτά, είναι στοιχείο γενικά του webkit… Γιατί ακριβώς τα ίδια έχει και ο Google Chrome…
Υ.Γ: Με την ευκαιρία είπα να επιστρέψω στον Safari, από τον Google Chrome… Για να δούμε πόσο θα κρατήσω πάλι… 🙂
Edit: Καλά… Άκυρο τελείως το post… Πλέον έχει σχετική επιλογή στα Preferences/adcanced… Το tip το είχα βρει με google search και δεν είχα προσέξει ότι ήταν παλιό το post… Ότι να΄ναι… 🙂
Στην υπόθεση του gamato.info, η αστυνομία έβγαλε ένα δελτίο τύπου και μας αραδιάζει διάφορα περί της χασούρας των εταιριών λόγω της πειρατείας… Καλό το παραμύθι… Δεν λέω… Αλλά βρισκόμαστε στο 2010 πλέον και αυτά δεν περνάνε… Για την μουσική ίσως έχουν ένα δίκιο, αλλά κι αυτό το έχουν χάσει από διάφορες έρευνες που γίνονται και λένε ότι όσοι κατεβάζουν πειρατικά μουσική, είναι και αυτοί που περισσότερο αγοράζουν νόμιμα ηλεκτρονικά μουσική… Και το ξέρω και από τον εαυτό μου… Πλέον αγοράζω περισσότερη μουσική από όσο παλιά που αγόραζα cd…
Είπα ότι μπορεί να έχουν ένα δίκιο όσον αφορά την μουσική, γιατί στην χώρα μας έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε ηλεκτρονικά την μουσική μας και μπορούν να πουν ότι η πειρατεία ανταγωνίζεται την νόμιμη αγορά του downloading…
Αλλά όσον αφορά ταινίες, σειρές και γενικά τηλεοπτικές εκπομπές, έχουν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΔΙΚΟ!!! Γιατί είναι ηλίθιοι… Γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε νόμιμα για download, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές… Είμαστε στο 2010 και τα dvd τείνουν να γίνουν ξεπερασμένα… Όταν ο άλλος έχει την DSL του στο σπίτι και ξέρει ότι μέσα από το Internet μπορεί να βρει εύκολα και γρήγορα ότι γουστάρει, έρχεσαι εσύ και του λες να αγοράσει/νοικιάσει dvd? Σύνελθε… Πως στο διάολο χάνεις λεφτά από μία αγορά στην οποία δεν συμμετέχεις?
Οι εταιρείες χάνουν φράγκα από την πειρατεία, γιατί αδυνατούν (ή δεν θέλουν) να την ανταγωνιστούν τεχνολογικά… ΤΕΛΟΣ! Η πειρατεία ακολουθεί την εποχή μας… Οι εταιρείες όχι…
Τα sites που κλείσανε κάλυπταν και μία άλλη έλλειψη που έχουμε στην Ελλάδα. Γιατί ξένες ταινίες και σειρές, βρίσκουμε και σε ξένα sites… Αλλά ελληνικές τηλεοπτικές εκπομπές δεν βρίσκεις… Τα ελληνικά πειρατικά sites κάλυπταν πολύ καλά αυτό το κενό… Μπορούσες να βρεις μια τηλεοπτική εκπομπή που δεν μπόρεσες να δεις, ή που είναι παλιά και δεν πρόκειται αλλιώς να την βρεις… Δημιουργήθηκε ένα ανεπίσημο online αρχείο της Ελληνικής τηλεόρασης… Ας μας πούνε τα κανάλια τι ανταγωνιστικές νόμιμες δυνατότητες δίνουν στους τηλεθεατές… Μόνο ορισμένα κανάλια δίνουν υλικό από το site τους, αλλά και πάλι με χάλια ποιότητα… Και φυσικά αποκλείουν τους Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό… Άρα μπορούμε ακόμη και να πούμε ότι τα πειρατικά sites επιτελούσαν εθνικό έργο… 🙂