To Google κατέγραψε με κάμερα όλη τη διαδρομή του Υπερσιβηρικού όπως φαίνεται από τα παράθυρα του τρένου. Ταυτόχρονα φαίνεται στον χάρτη το σημείο που βλέπουμε στο βίντεο. Ενώ μπορούμε να επιλέξουμε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής και να το δούμε. Εδώ θα βρείτε την σχετική σελίδα.
Είναι μια διαφορερική προσέγγιση του Google Street View. Υποθέτω θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες δημοφιλείς διαδρομές σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
[via]
Υ.Γ: Μπορείτε να δείτε εδώ και μία μεταφορά σε βιντεο, από ένα post των “Ερυθρών Μουσικών Ταξιαρχιών”, που είχα κάνει παλιότερα και ήταν η ιστορία του BAM (κομμάτι του υπερσιβηρικού). Με το υλικό που ανέβασε τώρα το Google θα είχα φτιάξει καλύτερο βίντεο… 🙂
Ένα νέο παιχνίδι εμφανίστηκε αυτές τις μέρες από την Google. Η απάντησή της σε facebook/twitter. Ήταν κάτι που έλειπε από το οικοσύστημα της. Αν και το google wave μπορείς να πεις ότι έχει τέτοια χαρακτηριστικά, καμία σχέση. Το google wave είναι εργαλείο για συνεργασία.
Το buzz λοιπόν, είναι κάτι πολύ καλύτερο από twitter. Δεν έχει περιορισμό στο μέγεθος των κειμένων, αλλά μπορείς να κάνεις κι έναν διάλογο, σε αντίθεση με το χάος του twitter που δεν ξέρεις ποιος απαντάει σε τι και ποιον… Το buzz έχει αντιγράψει τα καλά στοιχεία του facebook. Δηλαδή μπορείς να κάνεις status updates, να κάνεις share ένα link, να δείξεις φωτογραφίες, videos κλπ… Η χαρά του sharing. Ειδικά η δυνατότητα του να συνδέεται με τα google reader shares που κάνεις, είναι όλα τα λεφτά. Κι αφού λοιπόν πήρε τα καλά του facebook, δεν πήρε τα κακά. Δηλαδή όλη αυτή την σαβούρα που κυκλοφορεί στο facebook με τα fan pages, groups, games κτλ. Αν και σίγουρα θα βρεθεί κάτι που να χαλάει την σούπα. π.χ. το πρόβλημα που φαίνεται να υπάρχει είναι όλα αυτά τα replies που κάνουν διάφοροι στο twitter και εμφανίζονται και στο buzz. Το οποίο σημαίνει ότι βλέπεις… buzzukies που είναι στον κόσμο τους, χωρίς κανένα νόημα…
Γενικά νομίζω ότι το στήσιμο του είναι πολύ καλύτερο από facebook και twitter… Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να γίνει τόσο mainstream όσο το facebook. Το ατού του είναι ότι λειτουργεί μέσα στο gmail. Εκατομμύρια υπάρχοντες χρήστες ήδη δηλαδή. Κάνει και την πονηριά να τραβάει τα posts σου από το twitter, οπότε ένας φανατικός με τα tweets εύκολα περνάει και στο buzz. Θα λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος εναντίον του twitter. Από την άλλη πολύ πιο δύσκολα θα τραβήξει κόσμο από το facebook.
Σε αυτό το post, ο compasso είχε κάνει ένα σχόλιο λέγοντας ότι η flash είναι ένα καλό εργαλείο για online εφαρμογές. Και είναι. Ή μάλλον ήταν… Last year… Γιατί πλέον μια χαρά online εφαρμογές γίνονται και χωρίς την flash. Οπότε το θέμα είναι απλό. Υπάρχουν αυτοί που ξέρουν να φτιάχνουν εφαρμογές χωρίς flash και αυτοί που ξέρουν μόνο με flash. Δυστυχώς (ή ευτυχώς για τους χρήστες) οι τελευταίοι τα επόμενα χρόνια θα αναγκαστούν να αλλάξουν ειδικότητα.
Δείτε λοιπόν το Sketchpad. Μια πάρα πολύ καλή υπόδειξη ότι μπορούμε να ζήσουμε άνετα και χωρίς την flash.