Εδώ και λίγη ώρα δοκιμάζω τον Google Chrome μέσω parallels. Έχω ξετρελαθεί. Φοβερό περιβάλλον. Και κάνει ότι λέει η Google. Δηλαδή πάει σφαίρα. H javascript χτυπάει τρελές ταχύτητες. Το Google Reader είναι απολαυστικό. (θυμίζω… Μέσα σε parallels…) To gmail επίσης. Μια εφαρμογή που φτιάχνω και χρησιμοποιώ javascript είναι μέσα στην τρελή χαρά. Αν και υπάρχουν μερικές μικρές ασυμβατότητες στην εμφάνιση. Πράγματα που διορθώνονται. Η google το είπε και το έκανε. Αυτός ο browser είναι φτιαγμένος για applications.
Περιμένω πως και πως να βγει σε Mac OS. Switch με την μία σε Chrome!!! 🙂
Αν η Google είναι ήδη η κυρίαρχη παρουσία στο Internet, τότε με τον browser που ανακοινώνει σήμερα σκοπεύει να γίνει ο αυτοκράτορας. Έτσι όπως πάει το πράγμα, στην ουσία ο browser είναι το λειτουργικό πάνω στο οποίο δουλεύουν όλοι ανεξαρτήτως πλατφόρμας. Ελέγχοντας το λειτουργικό, ελέγχει στην ουσία και τις applications που θα τρέχουν σε αυτό. Είναι τελικά αυτό το Google OS που περιμένουν όλοι εδώ και καιρό? Σίγουρα πάντως η Microsoft θα πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ. Όχι μόνο απειλείται ο IE (που έτσι κι αλλιώς χάνει συνεχώς έδαφος), αλλά τα Windows σαν λειτουργικό.
Η Google την έχει μυριστεί την δουλειά εδώ και χρόνια. Το μέλλον είναι στο internet και στα δικτυακά applications. Όλο και λιγότερο ρόλο παίζει το αν χρησιμοποιείς Mac OS, Linux, Windows κοκ. Πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς μας το κάνουμε ήδη μέσα στον browser.
O πόλεμος μόλις άρχισε!
Πολλές φορές τυχαίνει, να βρίσκομαι κάπου με το laptop και να θέλω internet. Για web, mail, IM κυρίως. Ειδικά τώρα που συσκευές σαν το iPhone μπαίνουν στην ζωή μας, τα free wi-fi είναι απαραίτητα. Δυστυχώς όμως υπάρχουν ελάχιστα. Οπότε από την στιγμή που θέλω να βρίσκω ανοιχτά wi-fi, γιατί να έχω κλειδωμένο το δικό μου? Αποφάσισα λοιπόν να κάνω αυτό που ζητάω από τους άλλους. Aπό εδώ και πέρα θα το έχω ξεκλείδωτο.
Προσπαθώ βέβαια να βάλω κάποιους περιορισμούς για unfair use. Μην μπει κανείς δηλαδή κι αρχίζει και κατεβάζει torrents. Και δεν μπορώ να κατεβάσω εγώ μετά! 🙂 Το modem (linksys wag200g) έχει κάποιες επιλογές για περιορισμό, αλλά δεν είναι και ότι το καλύτερο. Τεσπα. Θα δείξει. Το πολύ-πολύ αν δω κάποιον περίεργο του κόβω την mac address.
Όποιος λοιπόν βρεθεί στην Ξάνθη και πετύχει το Galactica, ξέρει ποιανού είναι! 🙂