logo

VLC update και παρατράγουδα

29/08/2006
VLC on Linux

Τελικά δεν μου κάθονται καλά τα updates τώρα τελευταία. Βρήκα σήμερα μία λίστα με repositories για το ubuntu. Είχα πρόβλημα με κάποια url που δεν παίζανε. Κι ας είχα φτιάξει την λίστα μου με το επίσημο εργαλείο-generator του ubuntu. Τέλος πάντων παίρνω την καινούργια λίστα και φαίνεται να λειτουργούν τα περισσότερα οκ. Αρχίζει και μου λέει ότι υπάρχουν διάφορα updates. Ένα από αυτά ήταν και του VLC. Update του VLC και να μην το περάσω? Αν είναι δυνατόν. Εγώ είχα εγκατεστημένο το 0.8.4 και εγκατέστησε το 0.8.5. Και μάλιστα final release.

Ωραία, λέω. Ας κάτσω να δω καμιά ταινία (divx) τώρα. Βάζω την ταινία ρυθμίζω και τους υπότιτλους, αρχίζει η ταινία, μιλάνε οι ηθοποιοί, αλλά υπότιτλοι πουθενά. Και το ότι δουλεύουν οι υπότιτλοι το ήξερα, γιατί τους είχα δοκιμάσει για την συγκεκριμένη ταινία. Κάτι θα φταίει στις ρυθμίσεις λέω. Ε, άλλαξα τα πάντα αλλά υπότιτλους δεν είδα. Έφαγα και πόσες ώρες. Απ’ότι κατάλαβα κάτι φταίει στο encoding. Κάτι τέτοιο λένε και σε διάφορα forums, αλλά τίποτα. Όσο κι αν έπαιξα και με τα encodings τζίφος.

Τελικά ξαναεγκατέστησα την παλιά έκδοση του VLC και όλα είναι πάλι OK.

Πάντως είχα και μια καλή εμπειρία από update. Έγινε update το KTorrent. Πολύ μεγάλη βελτίωση από την προηγούμενη έκδοση. Αν και το χρησιμοποιούσα αναγκαστικά, γιατί το Azureus έχει προβλήματα στο Linux, τελικά με την τρέχουσα έκδοση, το KTorrent, χτυπάει άνετα το Azureus. Ελπίζω να έχει λυθεί και το πρόβλημα του να χτυπάνε τα αρχεία που γίνονται download όταν κατεβάζω πάρα πολλά torrents ταυτόχρονα. Αν και υποψιάζομαι ότι αυτό είναι γενικό πρόβλημα του Ubuntu.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed