logo

Java… Netbeans… beryl/xgl… μαϊμουδιές…

11/12/2006

Απόπειρα ενασχόλησης με Java, Νο 13294834

Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να ασχοληθώ με Java (μ’ αρέσει πολύ σαν γλώσσα), αλλά όλο και κάτι συμβαίνει και τα παρατάω. Τι βιβλία έχω διαβάσει. Τι tutorials. Στο τέλος δεν προχωράω στην πράξη. Κι όταν είναι να φτιάξω κάποιο πρόγραμμα, επειδή το βιάζομαι πάω στην γνωστή μου Delphi.

Τελευταία φορά που προσπάθησα να ασχοληθώ με την Java, βρήκα το Netbeans 5.5 (beta τότε), το εγκατέστησα, αλλά είχα ένα πρόβλημα. Επειδή χρησιμοποιούσα και το 3d interface Compiz/XGL (φρου φρου και αρώματα) στο Ubuntu, υπήρξε μια έλλειψη αλληλοκατανόησης μεταξύ αυτού και του Netbeans. Άνοιγε το παράθυρο αλλά ήταν κενό. Κάτι παίζει με τον JDK και τον window manager Compiz? Άκρη δεν βρήκα. Όταν ήμουν σε normal περιβάλλον Gnome (metacity), τότε όλα έπαιζαν κανονικά. Με αυτά και μ’ αυτά όμως δεν ασχολήθηκα πάλι με την Java.

Netbeans Screenshot

Κι έρχομαι σήμερα που βγήκε και το νέο Ubuntu (6.10), βγήκε και ο καινούργιος Window Manager (Beryl), βγήκε και η κανονική έκδοση Netbeans 5.5 και είπα να δοκιμάσω μπας και άλλαξε η κατάσταση. Τζίφος. Πάλι τα ίδια. Αυτή την φορά όμως ανακάλυψα μια… μαϊμουδιά (πατέντα ιν γκρικς). Το Beryl το φορτώνω αφού φορτώσει το XGL session μ’ένα σκριπτάκι. Αν λοιπόν τρέξεις το Netbeans πρώτα και μετά το Beryl, τότε το Netbeans παίζει κανονικά. Γιούπιιιιιιιι!!! Έλα όμως που μπορεί να αποφασίσεις να ανοίξεις το Netbeans αργότερα, αφού έχεις τρέξει το Beryl. Υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Πας στις επιλογές του Beryl του λες να φορτώσει τον normal Window Manager του Gnome (Metacity) και μετά σκοτώνεις το Beryl. (αν δεν τον σκοτώσεις θα κολλήσει το σύμπαν στην επόμενη κίνηση) Ανοίγεις το Netbeans και μετά τρέχεις πάλι το σκριπτάκι για το Beryl. Επιλέγεις για Window Manager το beryl (έχει μείνει η προηγούμενη επιλογή του Metacity) και όλα οκ πάλι!!! Ready to work!

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed