logo

Beryl=All the money

27/12/2006

Όταν πρωτοείχα εγκαταστήσει το Beryl στο Ubuntu μου, είχα βάλει στα repositories μόνο την διεύθυνση για την έκδοση 0.1.1. Οπότε δεν μου γίνονταν update στις νέες εκδόσεις. Χθες πήγα να εγκαταστήσω το Beryl και σ’ένα άλλο μου pc και με το νέο howto εγκατέστησε την 0.1.3. Σήμερα το πρωί που το άνοιξα έκανε update στην 0.1.4 (κυκλοφόρησε στις 25 Δεκ). Η μέρα με την νύχτα η νέα έκδοση. Καλύτερη οργάνωση του Control Panel του Beryl, περισσότερα εφέ και μεγαλύτερη σταθερότητα. (θέλει ακόμη περισσότερη απλοποίηση η εγκατάσταση μόνο)

Το εφέ που μου αρέσει περισσότερο είναι το zoom με την δυνατότητα να κάνεις και edit ταυτόχρονα. (νομίζω υπάρχει στο mac OS τέτοιο εφέ) Με την στραβωμάρα που έχω είναι ότι πρέπει. 🙂

Το plugin των ημερών είναι βέβαια το snow effect. Πολύ καλή φάση και ο διαφανής κύβος όταν περιστρέφεις τα desktop σου. Και το να βλέπεις τα παράθυρα σε διαφορετικά layers έχει γούστο. Ενώ αυτό που χρησιμοποιώ πολύ είναι το scale (το αντίστοιχο expose στο mac OS).

Γενικά έχει γίνει πολύ καλή δουλειά. Πλέον το 3d Desktop έχει γίνει τρόπος ζωής. Στην αρχή φαίνεται σαν κάτι το άχρηστο. Αλλά στην τελική δεν μπορείς να κάνεις πλέον χωρίς αυτό. Αλλάζει τελείως ο τρόπος που χειρίζεσαι το pc. Και όλα αυτά χωρίς να θέλει τρελές απαιτήσεις στο hardware. (αυτό για τους μελλοντικούς χρήστες s-Vista)

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed