logo

Αι σιχτίρ ηλίθια Microsoft (post μίσους)

14/02/2007

Γενικά δεν την σιχαινόμουν την Microsft και τα προϊόντα της. Άλλωστε χρησιμοποιούσα Windows για πάρα πολλά χρόνια. Μέχρι πριν ένα χρόνο, όταν έβαλα Ubuntu και είδα το φως. Οπότε πλέον δεν μπορώ να ανεχτώ τις μπούρδες που κάνει η MS. Έχω σ’ένα μηχάνημα ξεχασμένη (σε dual boot) μια εγκατάσταση των Windows XP, για ώρα ανάγκης. Ίσως για κανά παιχνίδι. Τώρα χρειάστηκα να εγκαταστήσω τον IE 7, (ναι. Δεν τον έχω εγκαταστήσει ακόμη) για να δοκιμάσω τον κώδικα μιας σελίδας που δουλεύω και κάνω χρήση Javascript. Να δω αν φαίνεται κι εκεί σωστά, όπως στον Firefox.

Τι το ήθελα? Μου έσπασε τα νεύρα. Αλλάζεις 500 σελίδες για να κάνεις ένα ρημαδιασμένο download του IE και σου ζητάει και validation. Ήδη έχω τσαντιστεί πολύ. Τουλάχιστον πλέον δεν έχουν εκείνον τον ηλίθιο live installer. Πάω να τρέξω το setup και τι να δώ? Πάλι κουμπί για validation. Ε αι σιχτίρ τελικά. Έναν browser θέλω να εγκαταστήσω ρε ζώα. Δεν κάνω αίτηση στην Αλκάιντα! Τεσπα. Δυστυχώς είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω. Καινούργια έκπληξη. Θέλει να κατεβάσει λέει updates για τον ΙΕ. Ακόμη δεν τον εγκαταστήσαμε, update θέλει! Χάθηκε ο κόσμος αν τα είχανε εγκατεστημένα στο εκτελέσιμο που μόλις κατέβασα. Αντε πάλι πόση ώρα για το update, όπου δεν έδειχνε και την πρόοδο του downloading. Τελειώνει το update, τελειώνει και η εγκατάσταση. Όχι, λέει, δεν θα ξεμπερδέψεις έτσι εύκολα μαζί μου. Πρέπει να κάνεις κι επανεκίννηση των Windows!!!!

Πως την γλίτωσε το μηχάνημα και δεν το έσπασα, απορώ. Και θέλουν δηλαδή με αυτήν την λογική, να πάμε και στα Windows Vista? Δεν σφάξανε. Μην σώσω και τα δω ποτέ μπροστά μου. Μια χαρά κάθομαι στο αγαπημένο μου Ubuntu.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed