logo

Amarok vs iTunes

21/02/2007

Σκοπεύω αύριο να πάω να πάρω ένα [tag]iPod[/tag]. Οπότε σήμερα είπα να ετοιμάσω το software. Εγκατέστησα το [tag]iTunes[/tag] στα μπακατελοWindows και άρχισα να περνάω τα mp3 στην συλλογή. Είχα ξαναεγκαταστήσει τα παλιά τα χρόνια το iTunes, όταν δούλευα σε windows και δεν το έβρισκα καθόλου ενδιαφέρον. (Απλά το έβλεπα σαν τρόπο αγοράς mp3 από την Apple). Βασικά δεν έβρισκα καθόλου ενδιαφέρουσα την ιδέα να βάζω ένα πρόγραμμα να μου οργανώνει την [tag]mp3[/tag] συλλογή μου. Προτιμούσα να πηγαίνω manual κατάλογο-κατάλογο και να επιλέγω τι θέλω να ακούσω, ανοίγοντάς το με τον Windows Media Player ή με το [tag]Winamp[/tag].

Συνήθειες άλλαξα και κατάλαβα την δύναμη παρόμοιων προγραμμάτων όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το [tag]Amarok[/tag] στο Linux. Έτσι σήμερα όταν εγκατέστησα το iTunes μοιραία άρχισα να το συγκρίνω με το Amarok και να προσπαθώ να το δουλέψω όπως το Amarok. Δεν θέλω να καταλήξω ακόμη σε μία άποψη, καθώς ακόμη είμαι στο στάδιο της κατασκευής της συλλογής. Με το λίγο όμως που το είδα μου δίνει την αίσθηση που έχω όταν μερικές φορές αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω τα Windows XP, μετά από την χρήση του Linux. Δηλαδή ότι χρησιμοποιώ ένα πρωτόγονο πρόγραμμα. Νοιώθω κάτι να με περιορίζει. (πως λένε “νοιώθω ότι κάποιος με παρακολουθεί συνέχεια” ? 🙂 )

Ελπίζω το Amarok να μπορεί να συνεργαστεί σωστά με το iPod για συγχρονισμό του. Αν και με τα video δεν ελπίζω καθόλου. Οπότε μάλλον θα αναγκαστώ να χρησιμοποιώ το iTunes γι’αυτή την δουλειά. Το κακό είναι ότι θα αναγκάζομαι να ανοίγω και τα μπακατελοWindows. Μέχρι να πάρω το Mini Mac που θέλω.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed