logo

Click και περιμένω

03/04/2007

Το πάτησα. Πάτησα το “αποστολή παραγγελίας” για ένα Mac Mini Intel Core Duo 1.66GHz. Το παρήγγειλα από ένα e-shop, όπου το είχε 645 ευρώ. Αργότερα θα του βάλω και 1 ή 2 GB RAM, γιατί σίγουρα με 512 MB δεν θα την παλέψω. Τουλάχιστον προσωρινά θα μου κάνει την δουλειά. Στα πλάνα είναι και μια LCD widescreen οθονούλα 19″. Η αντίστοιχη CRT (που δεν είναι και widescreen) θα εξαφανιστεί.

Αυτό που θέλω από το Mac Mini είναι να πάρει τον ρόλο ενός media center και του “κατεβαστηρίου”. Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ γι’ αυτές τις δουλειές ένα PC που τρέχει Ubuntu. Αλλά πολύς θόρυβος και τζάμπα ξόδεμα χώρου (και δεν τρέχει και το iTunes για συγχρονισμό του iPod). Αν και πλέον έχω συνηθίσει να κοιμάμαι με θόρυβο. 🙂 Από τα 3 desktop PC που έχω, στόχος είναι να μείνει μόνο το ένα σαν Fileserver (μέχρι να πάρω έναν μεγάλο εξωτερικό δίσκο και να μπει κι αυτός πάνω στο Mac) και σαν πειραματικό για διάφορες Linux server λειτουργίες.

Υ.Γ: Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα με την διαθεσιμότητα του Mac, γιατί δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο το e-shop από το οποίο το παρήγγειλα.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed