logo

Mac Mini: Επιτέλους!

27/04/2007

Ο κυρ Vaio έχει μαραζώσει από χθες. Βρίσκεται σε μια γωνία κλειστός συνέχεια. Εκεί που είχε συνηθίσει να δουλεύει για πάρα πολλές ώρες την ημέρα. Δεν έπαιρνε και υπερωρίες.

Η αιτία είναι ένας πολύ μικρός φιλαράκος που μπήκε στην παρέα. Ένας Mac Mini Intel Core Duo 1.66 Ghz. ‘Εκανε σχεδόν μήνα να σκάσει μύτη, αλλά σίγουρα αξίζε η αναμονή.

Ο μικρούλης θα αναλάβει βαριές δουλειές. Έχει και 512 ΜΒ RAM ακόμη και θα είναι πολύ δύσκολη η ζωή του. Καταρχήν θα γίνει πολύ καλός φίλος με το routerάκι. Οληνυχτίς και ολημερίς θα κατεβάζει όλο το internet.

Θα αναλάβει επίσης να μου βάλει μια σειρά στα mp3, videoclips, ταινίες, photos. Πολύ παρέα θα κάνει επίσης με το iPod. Άλλωστε ξαδέρφια είναι. Οι δεσμοί αίματος πρέπει να αποδειχτούν. Και αφού θα βάλει σε τάξη όλο το media υλικό μου, θα πρέπει να μου το δείχνει κιόλας.

Αυτά για αρχή και βλέπουμε.

Τώρα για εντυπώσεις. Το μηχανάκι φυσικά είναι απίστευτο. Το Mac Os όμως. Είχα διαβάσει πολλά για το πόσο εκπληκτικό είναι. Μάλλον είχα και πολλές προσδοκίες, οπότε δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Σε σχέση με τα Windows φυσικά δεν το συζητάμε. Μέρα με την νύχτα. Δεν ξέρω όμως αν είναι από συνήθεια, αλλά προτιμώ το Gnome στο Linux και ειδικά με το Beryl. Είναι και η εντελώς διαφορετική λογική του Mac OS που με ξενίζει και προσπαθώ ακόμη να εξοικειωθώ. Ίσως με τον καιρό δω όλες του τις δυνατότητες και τότε καταλάβω γιατί τους ξετρελαίνει όλους.

Όσο για την συνεργασία του με τις συσκευές μου. Πρώτο πλήγμα το μικρόφωνο. Δεν παίζει στο Mac Mini, γιατί η line in είσοδός του δεν δίνει power οπότε πρέπει να έχει το μικρόφωνο. Έτσι δεν παίζει. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια λύση με adaptorα, αλλά με βλέπω να παίρνω κάποιο usb. Προς το παρόν χρησιμοποιώ ένα bluetooth headset για τις ανάγκες του voip.

Με scanner (HP 3500c) και webcam (trust), με λίγο ψάξιμο βρήκα (με βοήθησε ένας φίλος δηλαδή) το απαραίτητο software. Σειρά έχει το Pinnacle USB2 PCTV tuner.

Το σημαντικότερό μου πρόβλημα είναι οι USB HD που έχω. Και οι οποίοι είναι φορμαρισμένοι σε ext3 και δεν τους βλέπει το Mac OS. Μέχρι στιγμής δεν βρήκα λύση, αλλά ο ίδιος φίλος που με βοήθησε για τα παραπάνω, λέει ότι υπάρχει λύση και γι’ αυτό το πρόβλημα με κατάλληλο software. Θα δείξει.

Η περιπέτεια συνεχίζεται. Επόμενη αγορά, περισσότερη μνήμη για το mac και μία 19″ widescreen lcd οθόνη.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed