logo

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με την σπάτουλα (Mac mini upgrade)

16/05/2007

Έχασα μερικά χρονάκια ζωής (από το άγχος) με την διαδικασία αναβάθμισης μνήμης του Mac Mini, αλλά άξιζε ο κόπος. Με 2gb ο πιτσιρικάς πάει σφαίρα. Και μου είχε σπάσει τα νεύρα μόνο με 512mb.

Η δουλειά αρχίζει με μία σπάτουλα, για να ανοίξεις το καπάκι. Μετά ξεβιδώνεις 4 βίδες για να φτάσεις στην Motherboard ώπου βρίσκονται οι μνήμες. Κι όλα αυτά με προσοχή γιατί έχει κάτι μικρά καλωδιάκια. Ένα λάθος και την πάτησες. Και κάνω κι εύκολα λάθη! 🙂

Μεγάλο σπάσιμ0 ήταν το βυσματάκι που δίνει ρεύμα στην motherboard και πρέπει να το αποσυνδέσεις. Αλλά επειδή είναι πολύ μικρό και σε δύσκολη θέση, μου έβγαλε την πίστη μέχρι να το ξανακουμπώσω. Πάνω από μία ώρα να παλεύω με μία τσιμπίδα.

Κάποια στιγμή τράβα από εδώ, τράβα από εκεί, μου μένει το καλωδιάκι με την antenna του wifi στο χέρι. Το έπαθα το σοκ. Τελικά δεν ήταν κολλημένο, αλλά είχε ένα βυσματάκι που κούμπωνε. Ανακούφιση.

Μετά μου πέφτει κάποια στιγμή μια βίδα μέσα στο όλο σύστημα και την χάνω. Υπέθεσα ότι πήγε πουθενά σε κανά μοτοράκι ή σκάλωσε κάπου αλλού. Να το ανοίξω μετά και να βραχυκυκλώσει. Κρύος ιδρώτας πάλι! Τελικά έκανα λάθος. Είχε πέσει στο πάτωμα! 🙂

Κλείσιμο μετά από όλα αυτά. Το βάζω σε λειτουργία με την ψυχή στο στόμα. Ναι. Φορτώνει το Mac Os. Έλεγχος μνήμης και ναι. 2gb είναι ready to use. Το Mac Os τα ρούφηξε με την μία και η χρήση του πλέον είναι απόλαυση.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ-howto 🙂

Mac Mini upgrade

Παίρνουμε 2 μνημούλες του 1 gb

Mac Mini upgrade

…κι ετοιμαζόμαστε για σπατουλάρισμα

Mac Mini upgrade

Το γυρνάμε από εδώ…

Mac Mini upgrade

Το γυρνάμε από εκεί…

Mac Mini upgrade

Το ανοίγουμε…

Mac Mini upgrade

Το ξεκοιλιάζουμε…

Mac Mini upgrade

Αλλάζουμε τις μνήμες… και τρώμε ένα δίωρο μετά να κουμπώσουμε την τροφοδοσία της motherboard και να το ξανακλείσουμε! 🙂

Αν όλα πάνε καλά το mac θα ξαναδουλέψει. Καλού-κακού ανάψτε και κανά κεράκι πριν…! 🙂

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed