logo

Ακούγοντας μουσική από το iPod στο αυτοκίνητο

09/06/2007

FM transmitter

Ήταν ντροπή να έχω το iPod και να μην μπορώ να ακούω την μουσική που έχω σε αυτό, όταν οδηγάω. Άλλωστε τα μοναδικά (σχεδόν) ταξίδια-βόλτες που κάνω και χρειάζεται, είναι με το αυτοκίνητο. Να πάρω καινούργιο στερεοφωνικό που να συνδέεται με το iPod δεν παίζει, γιατί είναι πανάκριβο.

Οπότε βρήκα την λύση ενός FM Transmitter. Δηλαδή μία συσκευούλα (η συγκεκριμένη που πήρα κοστίζει 30 ευρώ) που παίρνει το ηχητικό σήμα από το iPod ή οποιαδήποτε άλλη φορητή συσκευή και τo μεταδίδει στα FM. Καθορίζεις εσύ και σε πια συχνότητα θα εκπέμπει. Ανοίγεις το radio του αυτοκινήτου, διαλέγεις την σχετική συχνότητα και έλειξε το θέμα. Ακούς την μουσική σου στο αυτοκίνητο. Απλά και φτηνά. (αν εξαιρέσουμε φυσικά την αγορά του iPod). Η συσκευή παίρνει ενέργεια από τον αναπτήρα του αυτοκινήτου, αλλά παίρνει και μπαταρίες. Ενώ υπάρχουν και καλύτερες συσκευές που φορτίζουν ταυτόχρονα και το iPod. Ο ήχος δεν είναι τέλειος, αλλά για FM είναι μια χαρά.

Πήρα και μία βάση για να στηρίζεις το iPod. Η συγκεκριμένη μπαίνει στην θήκη για το ποτήρι και κοστίζει μόλις 10 ευρώ. Έτσι έχω το iPod στερεωμένο καλά και σε πολύ μικρή απόσταση από το χέρι μου για να το χειρίζομαι.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed