logo

Το πέρασμα στον Safari… (Safari vs Firefox)

25/09/2007

Μια από τα ίδια… Μετά από τα τελευταία updates του safari λέω να του ξαναδώσω μια ακόμη ευκαιρία απέναντι στον Firefox. Το θέμα δεν είναι ότι θέλω απλά να δώσω μια ευκαιρία στον Safari, αλλά το ότι ο Firefox είναι απελπιστικά αργός. Ειδικά στον Google Reader υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο Safari είναι πλέον πολύ ανάλαφρος. Δουλεύει σίγουρα πολύ καλύτερα. Και τώρα που γράφω στον editor του WordPress, βλέπω μεγάλη διαφορά στην πληκτρολόγηση του κειμένου. Στον firefox φαίνονταν μια καθυστέρηση.

Το μόνο πρόβλημα είναι τα addons και η διόρθωση κειμένου που έδινε ο firefox. Ειδικά η διόρθωση. Λείπει επίσης (στον Safari) η δυνατότητα για search σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης από το Google. Υπάρχει το Acid Search για Safari, αλλά με τις νέες εκδόσεις δεν παίζει. Εκτός κι αν κάνω κάτι λάθος. Επίσης λείπει η δυνατότητα επαναφοράς των tabs που είχες ανοιχτά σε περίπτωση κρασαρίσματος. Όπως λείπει και κάτι αντίστοιχο με το DownThemAll. Και τέλος μου λείπει η δυνατότητα να στέλνω ένα feed  πατώντας στο μπλε κουμπάκι “RSS” κατευθείαν στον Google Reader, αντί να πρέπει να το κάνω copy-paste. Αυτά νομίζω ότι είναι τα βασικά που λείπουν. Αν κάποιος έχει να προτείνει λύσεις, θα ήθελα πολύ να τις μάθω.

Edit: Ένα πρόβλημα που βρήκα στον Safari, είναι το ότι χάνει τις αλλαγές παραγράφων στον editor του WordPress. Το είχα δει και παλιότερα, αλλά το είχα ξεχάσει ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Πρέπει να επεμβαίνεις manual στον HTML κώδικα. Μεγάλο μειονέκτημα αυτό

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed