logo

WordPress 2.3 (παίζοντας με τα tags)

26/09/2007

Μόλις έκανα την αναβάθμιση του blog σε wordpress 2.3. Το βασικό πρόβλημα ήταν πως θα μεταφέρω τα tags που είχα με το plugin UTW (Ultimate Tag Warrior) στο νέο σύστημα. Βρέθηκε η λύση και ήταν αρκετά εύκολη.

Καταρχήν πρέπει να κάνουμε την μεταφορά. Αυτό γίνεται απλά πηγαίνοντας στην επιλογή Manage/Import. Και διαλέγεται να κάνετε import τα UTW tags. Θα το κάνει σε 5 απλά βήματα. Εσείς ουσιαστικά πατάτε next. Αν όλα πάνε καλά και δεν γίνει καμιά στραβή (εννοείτε ότι πριν κάνουμε οτιδήποτε έχουμε πάρει backup της βάσης) πάμε στον κώδικα του theme μας για να προσθέσουμε τον κώδικα που θα εμφανίζει τα tags μέσα σε κάθε post. Πειράζουμε τα αρχεία index.php και single.php. Αυτό που πρέπει απλά να κάνουμε είναι να προσθέσουμε την παρακάτω γραμμή εκεί που θέλουμε να εμφανίζονται τα tags

 <?php the_tags('Tags: ', ', ', ' '); ?>	

Μέσα στα εισαγωγικά βάζουμε ότι θέλουμε (‘before’, ‘separator’, ‘after’). Αυτό ήταν. Τώρα μπορείτε να προσθέσετε και το Tag Cloud στην sidebar. Πως θα γίνει? Απλούστατα. Υπάρχει σχετικό widget στο Presentation/Wingets.

Τέλος. Δεν περιγράφω άλλο.

Υ.Γ: Περίμενα να λυθεί και το πρόβλημα της αλλαγής παραγράφων με τον Safari, αλλά πάλι τα ίδια. 

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed