logo

Αλλαγές στο blog

29/09/2007

Με την ευκαιρία του upgrade στο WordPress 2.3, έκανα και μερικές αλλαγούλες. Ενώ ψάχνω και για αλλαγή template.

Καταρχήν έβγαλα τις διαφημίσεις από το Google. Όχι φυσικά για ιδεολογικούς λόγους. Δεν έχω τέτοια κολλήματα. Άνεργος είμαι. Είπα ότι αν βγαίνει κανά χαρτζηλίκι να πληρώνω και τον server μια χαρά θα είναι. Έλα όμως που δεν βγαίνει χαρτζηλίκι ούτε για πασατέμπο! Η επισκεψιμότητα του site είναι πάρα πολύ μακρυά από αυτό που χρειάζεται για να μαζεύεται ένα ποσό της προκοπής στο Google Adsense. Ακόμη και μετά από την αύξηση της επισκεψιμότητας τελευταία (ειδικά μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου), είμαι πολύ πίσω από αυτό που χρειάζεται. 200-300 επισκέψεις την ημέρα και καμιά πενηνταριά σταθεροί readers του feed, είναι πολύ λίγοι. Και φυσικά δεν περιμένω και φοβερές αλλάγες. Είναι και η θεματολογία του blog τέτοια.

Οι υπόλοιπες αλλαγές που έκανα είναι:
– Προσθήκη last.fm widget που εμφανίζει τα covers από τα τελευταία τραγούδια που άκουσα στο itunes ή στο last.fm.
– Προσθήκη widget στην θέση του default για την εμφάνιση των πρόσφατων σχολίων. Έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες παραμετροποίησης κι εμφανίζει και το gravatar του χρήστη, αν έχει. Γι’αυτό όποιος δεν έχει ας κάνει εδώ.
– Προσθήκη plugin για να εμφανίζει τα gravatars των χρηστών και μέσα στα posts.
– Προσθήκη widget για την εμφάνιση των χρηστών που βρίσκονται online.
– Προσθήκη widget στην θέση του default για την εμφάνιση των κατηγοριών σαν tag cloud.
– Προσθήκη plugin για δημιουργία polls. Δεν το δοκίμασα ακόμη.
– Προσθήκη widget για εμφάνιση RSS Feeds, με περισσότερες δυνατότητες από το default. Μέσω του οποίου φαίνονται πλέον και τα Google Shared Stuff.

Προσπαθώ να βρω πως να εμφανίζω στα comments αντί τα gravatars, τα avatars από τα global wordpress profiles, ή από τα profiles στο blogspot. Δεν βρήκα τίποτα. Αν ξέρει κανείς πως γίνεται ας κάνει ένα comment.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed