logo

Gravatars

02/10/2007

Επειδή υπάρχει μια σύγχυση για το πως δουλεύουν τα gravatars και πως φτιάχνετε τα δικά σας, ας γράψω ένα howto, για να μην με ρωτάτε συνέχεια… Βασικά η σύγχυση υπάρχει επειδή όταν καταχωρείς το avatar σου νομίζεις ότι έχει σεταριστεί κιόλας να παίζει με το e-mail σου. Κι εγώ έτσι την πάτησα στην αρχή. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η λογική των gravatars είναι να ορίζεις ένα avatar στο e-mail σου. To blog μου π.χ., για να εμφανίσει ένα gravatar ψάχνει αν στο email που έχετε δώσει γράφοντας ένα σχόλιο, έχει οριστεί avatar. Οπότε και το εμφανίζει. Υπάρχει δηλαδή αντιστοιχία email με το gravatar σας.

Πως μπορείτε να δημιουργήσετε όμως gravatar? Καταρχήν πηγαίνετε στο www.gravatar.com και πατάτε sign up.

Gravatar Screenshot

Προσθέτετε το email σας και περιμένετε να σας έρθει email επιβεβαίωσης, όπου κι έχει το link για να συνεχίσετε, το οποίο και πατάτε.

Gravatar Screenshot

Επιλέγετε password

Gravatar Screenshot

Πατάτε No Thanks. Εκτός κι αν θέλετε να λαμβάνετε newsletter.

Gravatar Screenshot

Πατάτε το add a new one εκεί που λέει “You have no gravatars”. Μετά επιλέγετε το image που θέλετε, είτε μέσα από το computer σας, είτε από κάπου στο Internet.

Gravatar Screenshot

Επιλέγετε rated. Ας πούμε το “G”. Θα φτάσετε τελικά σε μια εικόνα σαν την παρακάτω. Εδώ είναι που την πατάμε. Νομίζουμε ότι τέλειωσε η φάση, αλλά όχι. Πρέπει να κάνουμε και κάτι ακόμη.

Gravatar Screenshot

Πατάμε πάνω στο avatar που προσθέσαμε για να το ορίσουμε για το mail μας. Έτσι φτάνουμε στην τελική εικόνα που πρέπει να είναι όπως η παρακάτω. Αν φτάσετε εδώ το gravatar σας είναι έτοιμο να εμφανιστεί σε όσα blogs το υποστηρίζουν.

Gravatar Screenshot

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed