logo

Ενσωμάτωση υποτίτλων σε αρχείο video (για MacOS)

23/10/2007

Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο απλά που δεν το φαντάζεσαι. Ειδικά στο MacOS τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά. Έχω πεθάνει στα γέλια με αυτό που έμαθα πριν λίγο. Έψαχνα να βρω έναν τρόπο να ενσωματώσω το αρχείο υποτίτλων (srt) μέσα στο video αρχείο (avi, mov κλπ). Έφαγα τον κόσμο, αλλά τίποτα. Υπάρχουν ένα σωρό utilities που κάνουν αυτή την δουλειά σε windows, αλλά δεν βρήκα τίποτα για MacOS. Είναι δυνατόν να μην βρίσκω? Είπα! Μέχρι που έπεσα όμως εδώ.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ανοίξεις το video (για το οποίο έχεις το αντίστοιχο srt αρχείο και φυσικά έχεις εγκατεστημένο το perian για να βλέπεις υπότιτλους στο Quicktime) με το Quicktime. Αφού όλα είναι ok και βλέπεις τους υπότιτλους, κάνεις save as και το αποθηκεύεις. Αυτό είναι όλο. Έχεις το αρχείο τώρα σε μορφή mov και οι υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι μέσα στο video.

Ο τρόπος αυτός είναι όμως ότι πρέπει και για μετατροπή video (π.χ. avi, mpg κλπ) σε mov. Και μάλιστα το κάνει πολύ γρήγορα σε σχέση με μεθόδους που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα (π.χ. με το MPEG streamclip)

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed