logo

Εσύ έβαλες Leopard στο Mac σου?

02/11/2007

Και για να το επεκτείνω κι άλλο. Εσύ ακόμη παιδεύεσαι με τα Windows? Κακόμοιρε!!! 🙂

Από χθες το Mac Mini μου φοράει Leopard. Πραγματικά είναι σαν να έχω πάρει καινούργιο mac. Η Apple έχει απόλυτο δίκαιο με το σλόγκαν της. (Add a new mac to your Mac) Ας μην δώσουμε καμιά σημασία στις διάφορες προσθήκες και αλλαγές. Αυτό που κάνει κορυφαίο το Leopard είναι οι επιδόσεις του. Φοβερά πιο γρήγορο. Οι εφαρμογές ανοίγουν σε χρόνο dt (ακόμη και το iPhoto με τις χιλιάδες photos). Όλα πάνε σφαίρα. Όπως επίσης η σταθερότητα είναι απίστευτη. Βράχος!

Όσο για τις αλλαγές? Περίμενα πως και πως (σαν switcher από Linux) τα spaces. Το Quicklook πολύ μεγάλη ευκολία. Το cover flow στον finder όχι και τόσο σημαντική προσθήκη, αλλά έχει την φάση του. Το spotlight γκαζώνει τρελά. O τέλειος χαφιές! 🙂 Το νέο Front Row με εμφάνιση AppleTV πολύ καλό, αλλά δεν κατάλαβα γιατί δεν έχει YouTube. Για να μην χάσει η Apple τις πωλήσεις του Apple TV? Το γυάλινο dock με τον καθρεφτισμό, πανέμορφο. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλεί κάποιους. Του μικραίνεις το μέγεθος και δεν κουράζει καθόλου το μάτι. Επίσης είδα μεγάλη βελτίωση στο πως γίνεται η διαχείριση των εξωτερικών δίσκων. Τα stacks δεν τα έχω συνηθίσει ακόμη να τα δουλεύω, αλλά είναι μεγάλη ευκολία. Το νέο mail πολύ καλό αλλά συνεχίζω να έχω πρόβλημα με κάποια mail που είναι στα Ελληνικά και τα παίρνω μέσω IMAP του Gmail. O Safari φαίνεται πιο σταθερός. Η Time Machine θα φανεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον. Την έχω βάλει να μου προσέχει κάποιους φακέλους ήδη. Dictionary με Wikipedia!!! All the money!! Και συνεχίζω το ψάξιμο στον μαγικό κόσμο του Leopard!

Το μόνο πρόβλημα μέχρι τώρα και με χαλάει γιατί το χρησιμοποιώ πολύ, είναι στο Front Row και στην συνεργασία του με το Perian. Στα σημεία που είναι να εμφανίσει υπότιτλους μαυρίζει η οθόνη. Στο QuickTime αντίθετα όλα δουλεύουν κανονικά. Ελπίζω να βγει γρήγορα update του Perian. btw. Πότε επιτέλους η Apple θα βάλει δυνατότητα shuffle για τα videos μέσα στο Front Row? Είναι απαραίτητο αν θες να βλέπεις μουσικά video.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed