logo

Επιτέλους Internet της προκοπής (?)

05/11/2007

LINKSYS WAG200G-E1

Γενικά από την HOL είμαι αρκετά ευχαριστημένος από τις ταχύτητες (σε σχέση με διάφορες περιπέτειες από άλλους που ακούω). Μεγάλο πρόβλημα είχα όμως με το modem (netroute2). Πολύ ασταθές, ειδικά με το p2p. Μερικές φορές είχα συνεχόμενα disconnect όταν ανέβαιναν λίγο τα connections ή ακόμη και σε απλό download που χτυπούσε μεγάλες ταχύτητες. Δεν έβγαλα άκρη πότε ακριβώς το έκανε. Υποπτεύομαι και ότι η HOL έχει σύστημα που σε κάνει disconnect αν αντιληφθεί ότι κάνεις χρήση p2p. Αλλά είναι απλώς υποψία. Ίσως φταίει το Modem. Θα έρθω παρακάτω σε αυτό.

Πρόσφατα έκανα και αναβάθμιση της γραμμής στα 8mbit (μέσω δικτύου του ΟΤΕ). Μου έστειλε η HOL κι ένα νέο modem. Το Jetspeed 520+. Περίμενα να παίζει επιτέλους καλύτερα από το Netroute. Άδικα περίμενα. Καταρχήν έπεφτε συνέχεια η σύνδεση μετά από λίγο. Και χωρίς p2p. Με απλό web. Το έψαξα μπας και βρω τι φταίει. Δεν πρόλαβα. Το modem έφτασε σ’ ένα σημείο που έχει κολλήσει τελείως. Ούτε reset γίνεται. Ούτε στο web interface για administration μπορώ να μπω. Έστειλα mail στην HOL. Απάντηση δεν πήρα. Τηλέφωνο δεν παίρνω γιατί δεν έχω όρεξη να μπαίνω με τις ώρες στην αναμονή. Γι’ αυτό υπάρχουν τα mail. Για να γλιτώνεις αυτή την ταλαιπωρία.

Τεσπα. Σκέφτηκα ότι με τα modem που δίνουν οι ISP δεν βγάζουμε άκρη. Είναι για τα μπάζα. Ειδικά για το jetspeed διάβασα πολλές άσχημες κριτικές. Οπότε και να μου το αντικαταστήσουν σαν ελαττωματικό, δεν κάνουμε τίποτα. Οπότε πήρα από το e-shop το Linksys WAG200G-E1. Ήρθε σήμερα, το εγκατέστησα χωρίς κανένα πρόβλημα ρυθμίσεων. Απλά έβαλα username και password και όλα παίζουν. Σετάρισα και το port forward, κάποιους κανόνες QoS και όλα δουλεύουν ρολόι μέχρι τώρα. Δεν είχα κανένα disconnect, ούτε παρατηρώ κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στις ταχύτητες. Είτε web, είτε p2p. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και να μην είναι απλά σύμπτωση.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed