logo

Η αγορά της ημέρας

24/11/2007

Άντε, ας κάνω και την διαφήμιση μου για 2 ωραία δωράκια που έκανα σε μένα, το mac mini και το iPod.

1ον Αν συνηθίζεις να το ξενυχτάς και δεν θέλεις να ενοχλείς τους υπόλοιπους στο σπίτι με την μουσική που ακούς ή με τις ταινίες που βλέπεις, χρειάζεσαι ακουστικά. Αν θέλεις να φοράς ακουστικά και να είσαι απομακρυσμένος από το computer, αραχτός στον καναπέ ή το κρεβάτι, τότε χρειάζεσαι ασύρματα ακουστικά. Εδώ και χρόνια είχα κάποια Sony. Αλλά ήταν τεράστια και βαριά. Κουραστικά. Και η ποιότητα του ήχου όχι και η καλύτερη, με φύσημα και παράσιτα αν δεν είχες οπτική και κοντινή επαφή με τον transmitter. Δούλευε με υπέρυθρες. Είχαν ψιλοχαλάσει κιόλας μετά από τόσα χρόνια.

Έψαχνα να βρω κάτι σε πιο ελαφρύ και μικρό σε μέγεθος. Και με καλύτερη ποιότητα ήχου. Και τελικά βρήκα τα ακουστικά που έψαχνα. Είναι τα Logitech FreePulse Wireless Headphones. Λογικά μάλλον σε τιμή. Κάπου τόσο είχα πάρει και τα παλιά.

Είναι αυτό που ήθελα. Ξεκούραστα και με άριστη ποιότητα ήχου. Για την μετάδοση του ήχου χρησιμοποιούν Bluetooth v2.0 με Enhanced Data Rate. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται οπτική επαφή κι έχουν θεωρητικά 10 μέτρα εμβέλεια. Μέσα στο σπίτι μου δηλαδή παίζουν τέλεια σε όποιο δωμάτιο κι αν πάω. Η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετική. Τουλάχιστον εγώ δεν κατάλαβα διαφορά από τα wired ακουστικά. Μην πω ότι είναι και καλύτερα. Από τα default ακουστικά του iPod πάντως σίγουρα είναι καλύτερα.

Είπα iPod, ε? Εδώ είναι ένα ακόμη πολύ καλό χαρακτηριστικό. Μπορεί να τα πήρα για βασική χρήση με το Mac Mini, αλλά βολεύουν φανταστικά και για χρήση με το iPod. Αν συνηθίζετε να ακούτε μουσική από το iPod στον δρόμο και σας ενοχλούν τα καλώδια, τα ακουστικά αυτά είναι η ιδανική λύση. Ο transmitter είναι πολύ μικρός σε μέγεθος και ταιριάζει απόλυτα να συνδεθεί με το iPod. Στην συσκευασία έχει και ειδικά πλαστικά, ώστε να “κάθεται” καλύτερα, για κάθε μοντέλο iPod ή Zune που έχετε. Βέβαια τα ακουστικά αυτά δεν είναι τόσο διακριτικά όσο οι κλασικές “ψείρες”. Γλιτώνετε όμως από το καλώδιο. Να πω επίσης ότι τα ακουστικά έχουν πάνω τους volume control.

Το μειονέκτημα όλης της φάσης είναι η αυτονομία. Δυστυχώς οι μπαταρίες αντέχουν μόνο 6 ώρες. Τουλάχιστον έτσι γράφει θεωρητικά. Δεν τα δοκίμασα τόσο ακόμη. Μπαταρία έχουν και ο transmitter και τα ακουστικά. Η φόρτιση τους κράτησε 2 ώρες. Τουλάχιστον για πρώτη φορά που τα φόρτισα.

Logitech FreePulse Wireless Headphones

2ον Δυστυχώς στο Mac Mini δεν παίζουν τα απλά μικρόφωνα, επειδή δεν δίνει ενέργεια στην είσοδο. Οπότε χρειαζόμουν ένα usb. Μέχρι τώρα ήμουν με bluetooth headset. Καλό για κανα skype, αλλά καθόλου καλό για κάποια απαιτητική ηχογράφηση. Για podcast π.χ. Μαζί με τα ακουστικά, λοιπόν, χτύπησα κι ένα usb μικρόφωνο. Δεν το έψαξα ιδιαίτερα, αλλά πήρα ότι βρήκα μπροστά μου. Και πήρα το TRUST MC-3200 DIGITAL USB MICROPHONE.

Το Leopard συνεργάστηκε απόλυτα μαζί του. Φοβόμουν μήπως έχω πρόβλημα. Η ποιότητα ηχογράφησης μου φαίνεται μια χαρά λίγο που το δοκίμασα. Αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το ότι πάνω του έχει και έξοδο για ακουστικά. Μία επιπλέον έξοδος ήχου λοιπόν για το mac. Μπορείς π.χ. στο skype να του πεις να χρησιμοποιεί για είσοδο το μικρόφωνο, αλλά και για έξοδο πάλι την συσκευή αυτή. (το βλέπει δηλαδή και σαν συσκευή εξόδου) Βάζω πάνω τα wireless ακουστικά ή τα wired και ακούω από εκεί. Ενώ οι υπόλοιποι ήχοι του συστήματος συνεχίζουν να παίζουν από τα ηχεία. Ή μπορώ να έχω σαν main output τα ακουστικά που είναι πάνω στο μικρόφωνο. Και φυσικά με τέλεια ποιότητα ήχου.

TRUST MC-3200 DIGITAL USB MICROPHONE

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed