logo

OpenID στο WordPress

06/12/2007

OpenID στο WordPress

Στον Blogger, λέει, θα υπάρξει υποστήριξη OpenID. Δηλαδή όταν θα πηγαίνεις να κάνεις comment θα δίνεις το OpenID σου (το οποίο μπορείς να πάρεις από εδώ ή από εδώ) αντί τα στοιχεία σου στον Blogger ή άλλα στοιχεία. Ακόμη δεν το έχω δει όμως να συμβαίνει*. Η ουσία όμως είναι ότι αν ο Blogger υποστηρίξει το OpenID, τότε ανοίγει ο δρόμος για γενικότερη του αποδοχή από το σύνολο ή την πλειοψηφία των εφαρμογών στο Internet. Καλά είναι λοιπόν να ετοιμαζόμαστε γι’ αυτή την νέα εποχή. Υποθέτω ότι και το WordPress θα ακολουθήσει σε αντίστοιχη κίνηση με τον Blogger και θα βάλει την υποστήριξη OpenID στον κώδικα του.

Μέχρι τότε όμως αυτό μπορεί να γίνει με σχετικό plugin. Το WP-OpenID. Το εγκατέστησα λοιπόν κι εδώ. Η εγκατάσταση είναι πολύ εύκολη. Αντιγραφή των αρχείων στο φάκελο με τα plugins και ενεργοποίηση του plugin στο dashboard. Έτσι όταν πάτε ν’ αφήσετε κάποιο comment στο error.gr έχει προστεθεί τώρα κι ένα πεδίο που μπορείτε να προσθέσετε το OpenID σας αντί να δώσετε nickname και mail. Αυτά τα στοιχεία τα παίρνει τώρα αυτόματα από το OpenID account σας, αν τα έχετε δηλώσει. Και φυσικά αν έχετε δηλώσει mail που το έχετε συσχετίσει με gravatar, θα εμφανιστεί και το gravatar σας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το OpenID δεν υποστηρίζει ακόμη δήλωση του url του blog σας, ώστε να το εμφανίζει σαν link με το nickname σας. Αυτό σημαίνει ότι αντί για link για το blog σας, θα έχει λινκ για το youraccount.myopenid.com.

Βέβαια υπάρχει λύση για όσους είναι σε δικό τους domain. Αν προσθέσετε στα headers του index αρχείου σας, (στο wordpress στο αρχείο comments.php) τον σχετικό κώδικα, αντί να δίνετε για openID το youraccount.myopenid.com, θα δίνετε www.myblog.gr. Εγώ δηλαδή, αντί να δίνω rocean.myopenid.com, δίνω www.error.gr. Κι έτσι και στο σχόλιο μου που αφήνω έχει link για το www.error.gr και όχι για το rocean.myopenid.com.

Επίσης αν δεν έχετε OpenID, αλλά είστε χρήστης WordPress, τότε νομίζατε ότι δεν έχετε OpenID! 🙂 Eχετε και είναι του στυλ myaccount.wordpress.com.

Υ.Γ: Υπάρχει ένα bug του WP-OpenID με το Popularity Contest. Γι’ αυτό το έχω απενεργοποιήσει προσωρινά και δεν φαίνονται τα δημοφιλή posts.

* Κάνανε όμως μια βλακεία στον Blogger και αντί, όπως πριν, να βάζεις nickname και url, τώρα μπορείς να βάζεις μόνο nickname.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed