logo

MacWorld Keynote: Ματιές στο μέλλον

16/01/2008

Για πολλούς το χθεσινό keynote της Apple μπορεί να μην έχει το απίστευτο νέο προϊόν. Μπορεί να μην έχει την τεράστια έκπληξη. Μπορεί να έχει ακόμη και βλακώδεις κινήσεις της Apple (βλέπε 20$ για αναβάθμιση του software του iPod Touch! Ευτυχώς δεν έχω. Θα είχα τα νεύρα μου σήμερα). Μπορεί να έχει κανείς ενστάσεις για πολλά.

Αυτό όμως που έχει για μένα, είναι ένα γερό χτύπημα σε 2 παρωχημένες τεχνολογίες ή φιλοσοφίες. Πρώτο και καλύτερο το χτύπημα στα DVD και γενικά στα φυσικά μέσα. Την στιγμή που εταιρείες σκοτώνονται για το πιο format θα επικρατήσει στον κόσμο του HD, η Apple κάνει την κίνηση ματ. Κύριοι, το μέλλον είναι στο broadband και όχι σε οποιοδήποτε φυσικό μέσο. iTunes movie rentals και update του Apple TV, δείχνουν τον δρόμο. Επίσης το νέο έργο τέχνης, το Macbook Air, δεν θα έχει DVD drive. Τα Floppy drives έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα και για το DVD drive. Κάτι που πάρα πολύ σπάνια χρησιμοποιούμε, ποιος ο λόγος να υπάρχει build in?

Το επόμενο γερό χτύπημα είναι στην φιλοσοφία των καλωδίων. Το Macbook Air δεν έχει wired ethernet. Υποθέτω ότι αυτό είναι συνειδητή επιλογή και όχι αναγκαστική επιλογή, γιατί δεν χωρούσε, ας πούμε. Σου λέει, πολύ σωστά, η Apple: Όταν έχεις ένα laptop θέλεις φορητότητα. Οπότε είναι ηλίθιο να μπλέκεσαι με καλώδια. Θα έχεις laptop και θα συνδέεσαι στο δίκτυο μέσω καλωδίου? Σοβαρέψου!

Τα πάντα λοιπόν wireless. Ακόμη και η σύνδεση με εξωτερικό δίσκο και για το backup του Time Machine, με την χρήση του Time Capsule. Μέχρι και για USB έχει μόνο ένα port. Κι αυτό νομίζω στην ίδια φιλοσοφία εντάσσεται, παρά στο ότι δεν χωρούσε να μπει και άλλο port. Όταν θέλεις μια φορητή λύση δεν σ’ ενδιαφέρει να συνδέεις κι έναν σκασμό πρόσθετες συσκευές πάνω.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed