logo

Πως αλλάζουμε το path των mp3 που έχουμε σε μια iTunes Library

17/07/2008

Σίγουρα κάποια στιγμή θα πρέπει να μεταφέρουμε την μουσική μας βιβλιοθήκη στο iTunes από ένα μηχάνημα σε άλλο, ή από έναν δίσκο σε άλλον. Εγώ χρειάστηκα να το κάνω σήμερα επειδή πήρα έναν καινούργιο δίσκο (1 TB) και προσπαθώ να βάλω μία τάξη στα διασπαρμένα μου τραγούδια και videoclips.

Συγκεκριμένα κάποια mp3 τα έχω σ’ έναν δίσκο, άλλα σε άλλον και τα videoclips σε άλλον. Να τα βάλω όλα σ’ έναν δεν παίζει γιατί δεν χωράνε κι από την άλλη δεν θέλω να αφήσω το iTunes να τα οργανώσει όλα αυτό αυτόματα και να μου μπαχαλέψει την δομή υποκαταλόγων που έχω μέχρι τώρα. Οπότε η λύση του να αφήσω το iTunes να μου μεταφέρει την συλλογή απορρίπτεται χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Με λίγο ψάξιμο όμως βρήκα μια άκρη. Η λογική είναι ότι μπορούμε να αλλάξουμε το file path του κάθε mp3 μέσα από το xml της library του iTunes. Τι κάνουμε ακριβώς?

1) Κάνουμε για καλό και για κακό ένα backup του library. Αν έχουμε το Time Machine να κάνει παιχνίδι και να μην κρατήσουμε manual backup θα μας σώσει το Time Machine. Όπως έσωσε εμένα… 🙂

2) Μπαίνουμε στο iTunes και κάνουμε export library. Μας βγάζει ένα xml αρχείο. Το κρατάμε.

3) Κλείνουμε το iTunes. Σβήνουμε το αρχείο iTunes Library.

4) Ανοίγουμε το iTunes και βλέπουμε ότι όλα έχουν εξαφανιστεί. Μην πανικοβάλεστε.

5) Ανοίγουμε το xml αρχείο που κάναμε export πριν, με έναν text editor. π.χ. TextEdit. Βλέπουμε ότι σε κάθε τραγούδι υπάρχει κι ένα πεδίο με το path του. Καλά μαντέψατε. Πρέπει να αλλάξετε αυτό το path ώστε να δείχνει στο καινούργιο. Αυτό θα το κάνετε με find/replace all. Αφού έχουν αλλαχτεί τα path για όλα τα mp3, σώζουμε το αρχείο και το κλείνουμε.

6) Γυρνάμε στο iTunes και κάνουμε import το xml αρχείο. Μετά από αρκετή ώρα, αν η βιβλιοθήκη σας είναι μεγάλη, όλα θα είναι όπως πριν. Με γεια… 🙂

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed