logo

iPhone 2.2 Jailbreak

23/11/2008

Με παίδεψε πάλι αρκετά το jailbreak, αλλά βρήκα τι έφταιγε. Καταρχήν για όσους το έχουν ήδη κάνει jailbreak από την 2.1, μάλλον δεν χρειάζεται καν να μπεις σε DFU mode. Δηλαδή στην επιλογή που βγάζει το pwnage tool αν έχεις κάνει πριν jailbreak το κινητό, πατάς Yes. Οπότε δεν μπαίνεις σε DFU. Την πρώτη φορά το δοκίμασα έτσι, έγινε κανονικά το Jailbreak αλλά δεν έβλεπε το δίκτυο της Vodafone. Υπέθεσα ότι φταίει το ότι δεν μπήκα σε DFU και το έκανα από την αρχή. Τα ίδια πάλι. Το έκανα και δεύτερη φορά, πάλι τίποτα. Οπότε κατάλαβα ότι δεν φταίει αυτό.

Μετά πρόσεξα ότι στις επιλογές πριν το build του custom restore, έχει στο menu general μια επιλογή “activate the phone”. Το ξετσέκαρα κι έκανα το build έτσι. Αυτή την φορά με το που έγινε η εγκατάσταση του firmware και ξεκίνησε το κινητό, μου έβγαλε μήνυμα για activation. Συνδέθηκε στο itunes και το έκανε. Πριν δεν το έκανε αυτό και γι’ αυτό δεν συνδέονταν στην vodafone. Οπότε βρέθηκε ο ένοχος. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο και για όσους δεν έχουν σύνδεση vodafone.

Με λίγα λόγια για να γίνει jailbreak το iPhone στην έκδοση 2.2, τρέχουμε το pwnage tool σε expert mode. Φτιάχνουμε έτσι ένα custom restore αρχείο. Μετά ανοίγουμε το itunes, βρίσκει το iphone και πατάμε alt+restore. Επιλέγουμε το αρχείο που έφτιαξε το pwnage tool και το εγκαταστεί. Αφού γίνει η εγκατάσταση και ανοίξει το iphone κάνουμε κι ένα restore το backup των ρυθμίσεων (θα μας βγάλει σχετική επιλογή το itunes) και είμαστε ready.

Τώρα το κάνω sync, οπότε δεν πρόλαβα να δω ακόμη τις αλλαγές που έχουν γίνει. Αλλά λίγο που δοκίμασα το wifi μου φάνηκε ότι δούλευε πιο γρήγορα. Εκτός κι αν ήταν η ιδέα μου. Θα το δοκιμάσω καλύτερα πιο μετά.

Ολοκληρωμένο tutorial στα Ελληνικά υπάρχει εδώ.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed