logo

iPhone OS 3.0

15/06/2009

Εδώ και λίγες μέρες έχω εγκαταστήσει την έκδοση του OS 3.0 που κυκλοφορεί στους… βρώμικους διαδρόμους του internet. Επίσημα κυκλοφορεί την Τετάρτη. Εντυπώσεις:

1. Αντίο jail break. Πλέον μου είσαι άχρηστο. Η μαμά Apple αποφάσισε επιτέλους να μας δώσει ελληνικό πληκτρολόγιο (και διορθωτή και interface). Θα μου λείψει βέβαια μια εφαρμογή για video recording, αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό.

2. Καλως ήρθες νέο iphone. Όχι. Δεν λέω για το 3gs που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Αλλά γι’ αυτό που έχω ήδη. Οι εφαρμογές ανοίγουν πιο γρήγορα, ο χειρισμός γίνεται πολύ πιο ομαλά χωρίς κολλήματα, είναι πιο σταθερό. Μέχρι τώρα δεν μου έχει κρασάρει καθόλου. Μια εντελώς καινούργια απροβλημάτιστη εμπειρία με ένα… παλιό κινητό…

3. Το copy/paste δεν έτυχε να το χρησιμοποιήσω ακόμη, αλλά επιτέλους το έχουμε κι αυτό για όταν χρειαστεί. Που θα χρειαστεί.

4. Tethering. (δηλαδή μοίρασμα της σύνδεσης internet του κινητού στο computer μας) Προχθές σύνδεσα το iphone για να το συγχρονίσω με το itunes. Μου έβγαλε ένα πολύ ευχάριστο μήνυμα. Carrier update. Το οποίο σημαίνει ότι μου έστειλε ρυθμίσεις της vodafone για tethering και MMS. Οπότε το δοκίμασα. Και μέσω σύνδεσης usb και μέσω bluetooth. Και στις 2 περιπτώσεις παίζει τέλεια, μοιράζοντας την 3g σύνδεση του κινητού. Και μάλιστα με χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία. Απλά παίζει. Τουλάχιστον σε Mac. Άραγε θα μπορούμε να έχουμε iPhone tethering και σε linux ή windows?

5. MMS. To δοκίμασα και δεν πρόκειται να το ξανακάνω. Μια εντελώς άχρηστη υπηρεσία για μένα, που κάποιοι φαγώθηκαν να μπει. Για την ιστορία, χρειάζεται να πιάνεις 3g για να παίξει.

6. Landscape mode σε διάφορες εφαρμογές του iPhone. Mail, Messages, Notes κλπ. Κάτι που έλειπε σίγουρα και κάνει πολύ πιο εύχρηστες τις εφαρμογές.

7. Spotlight. Βρίσκεις γρήγορα τα πάντα (όλα) στο κινητό σου. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω περισσότερα για την χρησιμότητα του.

8. YouTube: Σύνδεση με το account μας στο youtube. Cool!!!

9. Και πολλές άλλες μικροαλλαγές που κάνουν το iPhone πολύ πιο ολοκληρωμένη συσκευή.

Edit: Ξέχασα το push notifications, σαν μια λύση multitasking. Ακόμη όμως δεν έχουν γίνει update οι εφαρμογές ώστε να το χρησιμοποιούν. Περιμένω το skype, οπωσδήποτε, να το χρησιμοποιήσει. Όπως και άλλες IM εφαρμογές.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed