logo

Όλη η εξουσία στα σύννεφα…

25/09/2009

Σήμερα είπα να δοκιμάσω τον NetNewsWire για διάβασμα των RSS Feeds. Αφορμή ήταν η κυκλοφορία της νέας έκδοσης (3.2) που συγχρονίζεται πλέον με τον Google Reader.

Ο Google Reader είναι εδώ και χρόνια ο Reader που χρησιμοποιώ. Το ότι έχεις πρόσβαση στα feeds σου από παντού, τον καθιστούν απόλυτο άρχοντα. Οι off line clients δεν την παλεύουν σε αυτόν τον τομέα. Μέχρι τώρα…

Γιατί τώρα αρχίζουν να βγαίνουν RSS feed reader clients που προσφέρουν συγχρονισμό με τον Google Reader. Οπότε το πλεονέκτημα του Google Reader δεν είναι πλέον μόνο δικό του. Αντιθέτως οι “off line” clients έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα, αφού μπορούν να έχουν καλύτερο περιβάλλον, περισσότερες δυνατότητες και αλληλεπίδραση με το υπόλοιπο λειτουργικό.

Ο Google Reader από μία πλήρης εφαρμογή που είναι, μετατρέπεται τώρα σε ένα cloud που απλά έχουμε όλα τα data μας εκεί και τα τραβάμε από οποιαδήποτε εφαρμογή θέλουμε. Χάνει την αξία του σαν client, αφού μπορούμε να έχουμε κάτι καλύτερο. Τουλάχιστον στα σταθερά μηχανήματα που δουλεύουμε καθημερινά.

Να πάω όμως στο NetNewsWire που δοκίμασα… Μου άρεσε πάρα πολύ και βρίσκω πολύ ευχάριστο το διάβασμα των feeds με αυτόν τον τρόπο. Ο συγχρονισμός με τον Google Reader είναι άμεσος. π.χ. κάνεις read ένα item στον NetNewsWire, θα γίνει readed και στον Google Reader. Έχει όμως ένα πάρα πολύ σημαντικό μειονέκτημα, που εμποδίζει να τον κάνω default client. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις share ένα item ή να δεις τα shared items άλλων. Επίσης λείπει η δυνατότητα του staring… Δηλαδή 2 από τα δυνατότερα σημεία του Google Reader λείπουν.

Υποθέτω ότι δεν θα αργήσουμε να τα δούμε σε κάποιο update της εφαρμογής. Στον αντίστοιχο client για windows (Feed Deamon) της Newsgator, αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν. Όπως επίσης υπάρχει η δυνατότητα του staring στην έκδοση του NetNewsWire για iPhone.

To παιχνίδι αλλάζει λοιπόν και ήρθε η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες στο feed reading…

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed