logo

Τα καταραμένα windows (και η παρέα τους)

16/12/2009

Προχθές έτυχε να πάω σ’ έναν γνωστό να δω το πρόβλημα που είχε με την σύνδεση του στο internet.

Είχε windows 7. Καταρχήν ποτέ δεν θα καταλάβω την λογική του interface των vista/7. Κάθε φορά που πρέπει να ασχοληθώ με αυτά (ευτυχώς σπανίως) μου σπάνε τα νεύρα μέχρι να βρω που στο διάολο είναι κρυμμένες π.χ. οι ρυθμίσεις δικτύου και τα σχετικά. Αν με ρωτήσεις τώρα δεν ξέρω να σου πω που πας. Κάθε φορά το ψάχνω. Είναι απίστευτα χαοτικό και… random interface. Ειδικά όταν έχεις συνηθίσει με την απλότητα του Mac OS, αλλά και του linux.

Τεσπα. Έφαγα πόση ώρα για να βρω τελικά ότι δεν έμπαινε στο internet, γιατί η εταιρεία που είχε πάει το pc να του το φτιάξουν, του είχε εγκαταστήσει ένα μουφο εμπορικό “anti”virus/firewall. Του οποίου η trial περίοδος είχε λήξει. Οπότε το… φοβερό αυτό πρόγραμμα αποφάσισε ότι για… λόγους ασφαλείας πρέπει να κόψει τελείως την σύνδεση. Ακόμη κι όταν το έκανα disable από την επιλογή που είχε, συνέχιζε να έχει κατεβασμένα τα ρολά. Έφαγε ένα uninstall (το οποίο στα windows 7 μου έφαγε πόση ώρα να βρω που το κρύψανε κι αυτό) και δούλεψαν όλα κανονικά.

Αυτοί οι windows users ζούνε ένα δράμα τελικά. Από την μία έχουν να αντιμετωπίσουν ένα απαράδεκτο λειτουργικό κι από την άλλη την κάθε εταιρεία/computer shop που υποτίθεται παρέχει τεχνική υποστήριξη κι εγκαταστεί ότι μούφα υπάρχει, μόνο και μόνο για να μπορεί να τρώει λεφτά συνέχεια από τους πελάτες. Έχω ακούσει από ιδιοκτήτη computer shop, ότι ο λόγος που δεν ασχολείται με linux, mac os κλπ είναι ότι με τα windows βγάζει το ψωμί του. Όταν τρεις και λίγο οι πελάτες είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν τα pc τους για τεχνική υποστήριξη/επανεγκατάσταση, είναι ο καλύτερος (και μάλλον ο μοναδικός) τρόπος για να βγάζουν φράγκα.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed