logo

Πάμε buzzukia…

11/02/2010

Ένα νέο παιχνίδι εμφανίστηκε αυτές τις μέρες από την Google. Η απάντησή της σε facebook/twitter. Ήταν κάτι που έλειπε από το οικοσύστημα της. Αν και το google wave μπορείς να πεις ότι έχει τέτοια χαρακτηριστικά, καμία σχέση. Το google wave είναι εργαλείο για συνεργασία.

Το buzz λοιπόν, είναι κάτι πολύ καλύτερο από twitter. Δεν έχει περιορισμό στο μέγεθος των κειμένων, αλλά μπορείς να κάνεις κι έναν διάλογο, σε αντίθεση με το χάος του twitter που δεν ξέρεις ποιος απαντάει σε τι και ποιον… Το buzz έχει αντιγράψει τα καλά στοιχεία του facebook. Δηλαδή μπορείς να κάνεις status updates, να κάνεις share ένα link, να δείξεις φωτογραφίες, videos κλπ… Η χαρά του sharing. Ειδικά η δυνατότητα του να συνδέεται με τα google reader shares που κάνεις, είναι όλα τα λεφτά. Κι αφού λοιπόν πήρε τα καλά του facebook, δεν πήρε τα κακά. Δηλαδή όλη αυτή την σαβούρα που κυκλοφορεί στο facebook με τα fan pages, groups, games κτλ. Αν και σίγουρα θα βρεθεί κάτι που να χαλάει την σούπα. π.χ. το πρόβλημα που φαίνεται να υπάρχει είναι όλα αυτά τα replies που κάνουν διάφοροι στο twitter και εμφανίζονται και στο buzz. Το οποίο σημαίνει ότι βλέπεις… buzzukies που είναι στον κόσμο τους, χωρίς κανένα νόημα…

Γενικά νομίζω ότι το στήσιμο του είναι πολύ καλύτερο από facebook και twitter… Το θέμα είναι αν θα καταφέρει να γίνει τόσο mainstream όσο το facebook. Το ατού του είναι ότι λειτουργεί μέσα στο gmail. Εκατομμύρια υπάρχοντες χρήστες ήδη δηλαδή. Κάνει και την πονηριά να τραβάει τα posts σου από το twitter, οπότε ένας φανατικός με τα tweets εύκολα περνάει και στο buzz. Θα λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος εναντίον του twitter. Από την άλλη πολύ πιο δύσκολα θα τραβήξει κόσμο από το facebook.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed