logo

Επιλογές browser…

28/02/2010

Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς όλα αυτά τα χρόνια, την τρέλα εναντίον της Microsoft και την επιλογή του browser… Εντάξει… Στην αρχή είχε δέσει με χέρια και πόδια τον IE με το υπόλοιπο λειτουργικό κι έπρεπε να το χαλαρώσει… Αλλά τα τελευταία χρόνια αυτόν τον… αντιμονοπωλιακό πόλεμο εναντίον της MS τον θεωρώ υπερβολικό και εκτός πραγματικότητας… Όλα τα λειτουργικά, από τα windows μέχρι τις διάφορες διανομές linux, έχουν τις δικές τους επιλογές σε software… Από τον browser μέχρι την διαχείριση φωτογραφιών και την office σουίτα…

Οπότε ΟΛΟΙ προβάλουν και προωθούν συγκεκριμένο software και δημιουργούν τα δικά τους μονοπώλια… Οποιοσδήποτε χρήστης που δεν την ψάχνει θα χρησιμοποιεί το default software που έρχεται προεγκατεστημένο στο μηχάνημα του.

Παρ’όλα αυτά θεωρώ πολύ θετικό το ότι η MS εξαναγκάστηκε να προσθέσει αυτό στα windows για επιλογή browser. Και περιμένω να εξαναγκαστούν και η Apple και οι διανομές linux, να κάνουν το ίδιο. Γενικά να υπάρχει ένα εργαλείο να βλέπεις τι επιλογές software υπάρχουν ανα είδος εφαρμογών, πέρα των προεγκατεστημένων. Οπότε εύκολα ο χρήστης να βλέπει τι εναλλακτικές επιλογές έχει.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed