logo

Λειτουργικό vs hardware

05/12/2011

Αφορμή είναι αυτό το post. Ο Steve Wozniak, λέει ότι τα υπόλοιπα smartphones που προσπαθούν να ανταγωνιστούν το iphone είναι αποτυχημένα. Από κάτω κάποια σχόλια λένε “πως είναι δυνατόν το android να είναι αποτυχημένο, όταν έχει μεγαλύτερο ποσοστό αγοράς από το iOS?”

Σύγχυση. Αλλά ο Wozniak μιλάει για smartphones. Για συσκευές. Όχι για το λειτουργικό. Ποιο android κινητό, λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί σε πωλήσεις και δημοφιλία το iphone? Ναι. Κάποια android κινητά ξεχωρίζουν, αλλά πιο μπορούμε να πούμε ότι είναι το iphone killer?

Αυτή την σύγχυση την βλέπουμε συχνά. Να μιλάμε για λειτουργικό και να το γυρνάει ο άλλος στο hardware. π.χ. Συγκρίνεις λειτουργικά συστήματα για Η/Υ. Windows vs Mac OS vs Linux. Η κλασική μάχη. Σου λέει ο Λινουξάς, ας πούμε: “To Mac OS δεν μου αρέσει γιατί τα Mac είναι πανάκριβα”!!!!! Το ξέρω ρε συ. Όταν όμως συγκρίνουμε υπολογιστές, τότε να μου πεις για τις τιμές των mac. Όχι όταν μιλάμε για λειτουργικά.

Ολόκληρη διαφημιστική εκστρατεία έκανε η Microsoft μ’ αυτή την λογική. Εταιρεία που πουλάει λειτουργικό σύστημα, αντί να διαφημίζει τα windows κάθονταν και αμπελοφιλοσοφούσε στις διαφημίσεις για το πόσο φτηνά είναι τα pc και πόσο ακριβά τα mac. Κι αυτό λάθος το έκανε σε πολλές περιπτώσεις αλλά τεσπα. Όταν αγαπητή MS βγάλεις δικά σου pc, τότε έλα πες μας και τις τιμές τους. Μέχρι τότε πείσε μας ότι τα windows είναι καλύτερα από το Mac OS και το Linux.

 

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed