logo

Χρησιμοποιώντας το iphone σαν webcamera για το Mac/PC

27/01/2012

Mzl wjmrprof 320x480 75Στην περίπτωση που δεν έχεις webcamera ή και μικρόφωνο στον Η/Υ σου, για video conference, υπάρχει μια ωραία λύση χρησιμοποιώντας το iPhone. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο app σαν το Mobiola WebCamera, το οποίο αναλαμβάνει να στέλνει μέσω wifi εικόνα και ήχο στον Η/Υ. Τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο Skype ή άλλο πρόγραμμα. Τα βλέπει σαν video/sound source στις ρυθμίσεις του Skype π.χ.

Για να δουλέψει, πέρα από το app που τρέχει στο iPhone, πρέπει να εγκαταστήσεις και μια Desktop εφαρμογή. Υπάρχει για Mac OSX και για Windows.

Η εφαρμογή στο iPhone δεν στέλνει μόνο τον ήχο του μικροφώνου στο PC, αλλά δέχεται και πίσω τον ήχο του συνομιλητή σου. Δηλαδή χρησιμοποιώντας το iPhone όχι μόνο μιλάς και στέλνεις την εικόνα σου, αλλά ακούς κιόλας. Έτσι μπορείς να κόβεις βόλτες στο σπίτι με το iPhone και να μιλάς στο skype.

Η εικόνα που στέλνεις με το iPhone μπορεί να είναι είτε από την μπροστά κάμερα, είτε από την πίσω. Η πίσω κάμερα μάλιστα στέλνει 720p video. Μπορείς βέβαια να επιλέξεις μεταξύ τριών αναλύσεων, αν έχεις πρόβλημα bandwidth.

Όπως το δοκίμασα δουλεύει άψογα, εκτός από ένα πρόβλημα με τον ήχο του μικροφώνου. Οι συνομιλητές μου παραπονιόταν ότι δεν με ακούνε καλά. Ίσως κάποια ρύθμιση δεν έκανα καλά. Αλλά όταν χρησιμοποιούσα τα ακουστικά του iPhone και το ενσωματωμένο μικρόφωνο που έχουν αυτά, ο ήχος ήταν μια χαρά.

Επίσης στο Mac OSX, δυστυχώς την εφαρμογή μπορείς να την χρησιμοποιήσεις μόνο σε skype ή διάφορες web εφαρμογές. Σε ichat, facetime δεν παίζει.

Η εφαρμογή κυκλοφορεί για iPhone και άλλες συσκευές. Όχι όμως android. Υποθέτω ότι αν ψάξει κανείς θα βρει αντίστοιχες εφαρμογές για όποια πλατφόρμα γουστάρει.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed