logo

Magic Window – Timelapse Desktop

30/01/2012

Magic Window

Μια ωραία εφαρμογή που κυκλοφορεί στο Mac App Store είναι το Magic Window. Αυτό που κάνει είναι να σου εμφανίζει σαν animated wallpaper ένα timelapse video από κάποιο μέρος του πλανήτη. Επιλέγεις από 20 τέτοια video και στο μέλλον λένε ότι θα προσθέσουν κι άλλα. Τα ίδια video μπορούν να εμφανίζονται και σαν screensavers.

Έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις και την ταχύτητα που τρέχει το timelapse, με την χαμηλότερη να βολεύει αν θες να χρησιμοποιεί όσο γίνεται λιγότερη CPU.

H αίσθηση που σου δίνει είναι σαν να έχεις μια ωραία φωτο για wallpaper, στην οποία όμως ξημερώνει, νυχτώνει, σύννεφα κινούνται κλπ. Ένα μαγικό παράθυρο πραγματικά… 🙂 Η κίνηση στο wallpaper (ειδικά στις χαμηλές ταχύτητες) είναι ανεπαίσθητη κι έτσι δεν σε ενοχλεί, όπως ίσως συμβαίνει σε άλλα animated wallpapers.

Ένα πρόβλημα που έχει είναι ότι κάθεται πάνω από το default wallpaper που έχεις κι έτσι όταν κινείσαι μεταξύ διαφορετικών desktops δεν είναι τόσο ομαλή η εναλλαγή. Δηλαδή κάθε φορά που αλλάζεις desktop εμφανίζει για λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου το default wallpaper και μετά το Magic Window. Οπότε γίνεται λίγο ενοχλητικό αυτό. Αλλά μπρος στα κάλλη… 🙂

To Magic Window έχει εκδόσεις και για iOS.

 

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed