logo

Τα νέα desktop pc

22/01/2013

Ubuntu for Android

Λατρεύω τον δρόμο που ανοίγεται σιγά-σιγά ώστε να ξεφορτωθούμε τα παλιά… πρωτόγονα pc. Την μορφή τους εννοώ.

Από την μια βλέπουμε να βγαίνουν εντελώς μικροσκοπικά pc στυλ raspberry pi. Κι από την άλλη ήδη κουβαλάμε πάντα στην τσέπη μας ένα άλλο μικροσκοπικό pc. To smartphone μας. Πλέον διαθέτουν φοβερή επεξεργαστική ισχύ ώστε να κάνουν το οτιδήποτε. Μέχρι και απαιτητικά σύγχρονα games που οι υπάρχουσες game consoles τα βλέπουν και ντρέπονται.

Έχουμε λοιπόν το hardware. Το οποίο στενάζει κάτω από τον βάρβαρο ζυγό του mobile OS. Android, iOS, Windows Phone κοκ. Γιατί να μην μπορούμε να έχουμε ένα πραγματικό desktop λειτουργικό, αν συνδέουμε το smartphone μας σε μια οθόνη?

Και τα νταααααααααα… Έρχεται το ubuntu να μας δείξει τον δρόμο. Ειδική έκδοση του ubuntu για android. Απ’ ότι κατάλαβα θα κάθεται σαν εφαρμογή στο android και όταν θα συνδέουμε το smartphone σε οθόνη θα τρέχει αυτή, μετατρέποντας το λειτουργικό σε κανονικό συμβατικό Ubuntu Desktop. Όπου θα μπορούμε πλέον να κάνουμε τα πάντα, πέρα από τους περιορισμούς του mobile OS.

Δυστυχώς δεν είναι ακόμη έτοιμο το Ubuntu for Android. Λένε για τέλος του 2013. Αλλά πλέον το μέλλον θα είναι αυτό. Περιμένω και την Apple να κάνει κάτι αντίστοιχο, ώστε να έχουμε OSX μέσω iphone ή ipad. Αν θέλει να σοβαρευτεί, γιατί έχει αρχίσει και το χάνει. 

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed