logo

Augmented reality με το castAR

19/10/2013

Οι συνηθισμένες μέθοδοι του virtual reality, με τα γνωστά γυαλιά, δεν νομίζω πως είναι και ότι το καλύτερο ώστε να φτάσουμε κάποτε στο μέλλον σε αυτό που βλέπαμε π.χ. στο Star Trek, με το holodeck. Το οποίο μάλλον είναι και ο τελικός στόχος. Πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο είναι οι τεχνολογίες που προβάλουν ψηφιακά αντικείμενα στον πραγματικό κόσμο. Δηλαδή του augmented reality.

Κάτι τέτοιο φιλοδοξεί να κάνει η τεχνολογία του castAR. Με αυτή την τεχνολογία γίνεται το ακριβώς αντίθετο με αυτό που κάνουν τα κλασικά γυαλιά virtual reality. Αντί να προβάλουν την εικόνα στα μάτια, προβάλουν την εικόνα σε κάποια επιφάνεια. Έτσι ο χρήστης δεν απομονώνεται από το υπόλοιπο περιβάλλον. Ούτε φυσικά είναι κουραστικό όπως το να φοράει κάποιος τα κλειστά γυαλιά του virtual reality.

Την τεχνολογία castAR παρουσίασε η Jeri Ellsworth, πρώην εργαζόμενη στην Valve και στο project του Steam Machine, στην εκπομπή Triangulation του twit.tv. Είναι ακόμη στο στάδιο ανάπτυξης και πρόσφατα άρχισε η προσπάθεια χρηματοδότησης μέσω KickStarter, όπου μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί πάνω από 500.000$.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed