logo

Telegram: Μια πιο ασφαλής εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων;

24/02/2014

Telegram

Μέσα στην βδομάδα έσκασε η τεράστια εξαγορά της εφαρμογής WhatsApp (έχει πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες), από το Facebook. Εξαγορά συνολικού κόστους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων! (λεφτά υπάρχουν)

Το Facebook όμως δεν έχει και την καλύτερη φήμη στα θέματα σεβασμού των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Παρά το ότι το Facebook λέει ότι έχει σκοπό να αφήσει το WhatsApp να συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα, πολλοί χρήστες εκφράζουν επιφυλάξεις. Και όπως φαίνεται υπάρχει μεγάλος κερδισμένος από αυτόν τον θόρυβο. Η εφαρμογή Telegram, κατέγραψε 5 εκατομμύρια νέους χρήστες από την στιγμή της ανακοίνωσης της εξαγοράς. Τον Οκτώβριο είχε 100.000 χρήστες.

Τι είναι όμως το Telegram; Δημιουργήθηκε πριν 2 χρόνια περίπου από τους Nikolai και Pavel Durov. Οι οποίοι έχουν ήδη το μεγαλύτερο social network στην Ρωσία, το VK. Παρόμοιο με το Facebook. Οι αποκαλύψεις για την NSA έκαναν πιο σημαντική την ύπαρξη του Telegram και άλλων παρόμοιων εφαρμογών που υποστηρίζουν ότι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια.

Το Telegram, λοιπόν, είναι άλλη μία εφαρμογή για ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου (και όχι μόνο). Υποστηρίζει όμως ότι είναι πιο ασφαλής από τις άλλες. Και ειδικά από το WhatsApp που σήκωσε τόση δημοσιότητα αυτές τις μέρες.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια αφού οι συνομιλίες μπορούν  να  είναι κρυπτογραφημένες. Ενώ οι data servers της υπηρεσίας είναι αποκεντρωμένοι σε πολλές διαφορετικές χώρες, για μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία. Ενώ μπορείς να ενεργοποιήσεις και την αυτοκαταστροφή των μηνυμάτων.

Κατά τα άλλα η εφαρμογή έχει ότι έχουν και άλλες παρόμοιες. Δηλαδή αποστολή μηνυμάτων κειμένου, αποστολή video και φωτογραφιών, group chats κτλ.

Το Telegram κυκλοφορεί για iOS και Android συσκευές. Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης, δηλώνεις τον αριθμό τηλεφώνου σου και σου έρχεται sms με έναν κωδικό για να ενεργοποιήσεις την εφαρμογή. Αυτό που κάνουν και οι άλλες εφαρμογές δηλαδή. Προσωπικά, το εγκατέστησα αλλά  δεν το έχω δοκιμάσει, αφού δεν υπάρχει ακόμη κανένας γνωστός μου να το χρησιμοποιεί.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed