logo

Οι Αυστραλοί… πειρατές που ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να δούνε Netflix

03/03/2014

Netflix

Η εμμονή των εταιρειών, που δημιουργούν ταινίες ή σειρές, σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο γεννά πολλά παράδοξα. Σε μια εποχή που το internet καταργεί τους γεωγραφικούς περιορισμούς του παρελθόντος, εξακολουθούν να λειτουργούν γεωγραφικά. Δηλαδή κάνουν συμφωνίες διάθεσης των προϊόντων τους σε συγκεκριμένες χώρες και αποκλείουν άλλες. Την στιγμή που το internet επιτρέπει την ταυτόχρονη διάθεση σε όλο τον πλανήτη.

Σήμερα ο κάτοικος της οποιαδήποτε χώρας, απαιτεί να δει την ταινία ή την σειρά που βγαίνει στις ΗΠΑ την ίδια στιγμή με τον Αμερικάνο. Η τεχνολογία το επιτρέπει, το αποκλείουν οι εταιρείες. Ή τις διαθέτουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Το είδαμε ειδικά με την πολύ δημοφιλή σειρά Game Of Thrones. Να υπάρχει ένα τεράστιο κοινό παγκοσμίως και να μην υπάρχει νόμιμος τρόπος να δει την σειρά την στιγμή που βγαίνει.

Ειδικά σήμερα που τα κοινωνικά δίκτυα βουίζουν αμέσως στο κάθε νέο επεισόδιο, δεν πρόκειται π.χ. ο κάτοικος της Ελλάδας να έχει την υπομονή να περιμένει πότε θα του έρθει νόμιμα. Θα βρει τον τρόπο να το δει. Να σχολιάσει ταυτόχρονα με τον Αμερικάνο. Κι εδώ έρχεται να παίξει τον… θεάρεστο ρόλο της η πειρατεία, να λύσει ένα πρόβλημα που αρνούνται να λύσουν οι εταιρείες.

Νέο κρούσμα της παραδοξότητας, οι φίλοι μας οι Αυστραλοί. Χρησιμοποιούν VPN υπηρεσίες για να ξεγελάσουν τους γεωγραφικούς περιορισμούς του Αμερικάνικου Netflix ή του Hulu. Υπολογίζεται ότι 50.000-200.000 Αυστραλοί βλέπουν με αυτόν τον τρόπο Netflix. H εφημερίδα The Australian τους αποκαλεί πειρατές! Το παράδοξο είναι ότι όλοι αυτοί δεν κλέβουν. Δεν είναι τζαμπατζήδες. Πληρώνουν στην Netflix, για να έχουν αυτή την δυνατότητα. Παρ’ όλα αυτά χαρακτηρίζονται πειρατές!

Οι εταιρείες εξεγείρονται με αυτή την κατάσταση, γιατί σύμφωνα με αυτές έχουν δώσει άδεια στην Netflix μόνο για τις ΗΠΑ. Βέβαια ταυτόχρονα στις άλλες χώρες ή δεν υπάρχουν αντίστοιχες υπηρεσίες ή θα είναι πανάκριβες.

Πηγή: Torrentfreak

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed