logo

Πράσινα νησιά κομποστοποίησης

04/03/2014

PRESENT Architecture - Green Loop - Aerial - Margins

Η αρχιτεκτονική εταιρεία Present Architecture παρουσίασε ένα project/ιδέα, με την ονομασία Green Loop, για νησιά κομποστοποίησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο αφορά την πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία έχει έλλειψη χώρων και αναγκάζονται να μεταφέρουν τα σκουπίδια σε μεγάλες αποστάσεις με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος.

PRESENT Architecture - Green Loop - Section Diagram - MARGINS

Πρόκειται για κάτι σαν τεράστιες δεξαμενές οι οποίες θα είναι μέσα στο νερό. Στο κάτω επίπεδο θα μαζεύονται τα οργανικά λύματα της πόλης (αποτελούν το 30% του συνολικού όγκου σκουπιδιών) και θα επεξεργάζονται με την μέθοδο της κομποστοποίησης. Στο πάνω επίπεδο θα έχει πάρκα και κήπους, όπου προφανώς και θα χρησιμοποιούν το επεξεργασμένο compost.

Green Loop

Τέτοια νησιά-κόμβοι θα υπάρχουν σαν ένα δίκτυο μέσα στην πόλη όπου κάθε περιοχή θα έχει τον δικό της κοντινό κόμβο. Έτσι τα σκουπίδια δεν θα μεταφέρονται από όλη την πόλη σε ένα μόνο σημείο.

PRESENT Architecture - Green Loop - Farming - MARGINS

Τα πλεονεκτήματα της ιδέας είναι η δημιουργία νέων ελεύθερων χώρων αναψυχής για τους κατοίκους, ο περιορισμός των μετακινήσεων των απορριμματοφόρων με αποτέλεσμα την μείωση της κίνησης, του θορύβου, της ρύπανσης. Φυσικά είναι και η καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών και το παραγόμενο πολύτιμο προϊόν της κομποστοποίησης.

PRESENT Architecture - Green Loop - Interior - MARGINS

PRESENT Architecture - Green Loop - Park - Margins

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed