logo

Αρκετοί πάροχοι VPN κόβουν την ΒitΤorrent κίνηση στα δίκτυα τους

09/03/2014
Γραφικό από το Lifehacker

Γραφικό από το Lifehacker

Το BitTorrent είναι μια τεχνολογία για διαμοιρασμό μεγάλων αρχείων. Φυσικά αυτά τα αρχεία μπορεί να είναι απολύτως νόμιμα, αλλά μπορεί να είναι και παράνομα. Καλώς ή κακώς αυτή η τεχνολογία έχει συνδεθεί με την πειρατική δραστηριότητα. Για παράνομο διαμοιρασμό μουσικής, ταινιών κτλ.

Πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν VPN για να κρατήσουν την ανωνυμία τους στο δίκτυο. Και φυσικά πολλοί τα χρησιμοποιούν και για διαμοιρασμό πειρατικού υλικού μέσω BtTorrent.

Οι Αμερικάνικοι πάροχοι internet με την σειρά τους προωθούν, στους παρόχους VPN, παράπονα για  καταπάτηση του νόμου DMCA (Digital Millennium Copyright Act), για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι πάροχοι VPN δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτά, αφού θεωρητικά δεν καταγράφουν τίποτα, αλλά παρ’ όλα αυτά οι πάροχοι internet μερικές φορές ρίχνουν τους servers.

Έτσι κάποιοι πάροχοι VPN για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο κόβουν τα πακέτα του BitTorrent, στους servers τους που βρίσκονται σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία. Μια άλλη αιτία είναι και η μεγάλη κίνηση που προκαλεί στα δίκτυα το BitTorrent.

Πηγή: TorrentFreak

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed