logo

Καλώδια δικτύου με ταχύτητες 800Gbps από την Intel

11/03/2014

MXC

H Intel κατασκευάζει καλώδια δικτύου για μεταφορά δεδομένων μέχρι 800Gbps. Θα είναι διαθέσιμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 και προορίζονται για data centers και supercomputers.

Το νέο καλώδιο βασίζονται στην Silicon Photonics τεχνολογία της Intel, η οποία επιτυγχάνει ταχύτητα 25Gbps σε κάθε οπτική ίνα. Θα ονομάζεται MXC (δεν σημαίνει κάτι) και θα έχει 64 οπτικές ίνες (32 για μετάδοση και 32 για λήψη). Έτσι θα πετυχαίνεται η συνολική ταχύτητα των 800Gbps ή αθροιστικά τα 1.6Tbps.

Τα MXC θα αντικαταστήσουν τα σημερινά καλώδια που χρησιμοποιούνται στα data centers κι έχουν ταχύτητες 10Gbps. Ενώ οι οπτικές ίνες επιτρέπουν την μέγιστη ταχύτητα σε μεγαλύτερες αποστάσεις από όσο επιτρέπουν τα καλώδια χαλκού. Μπορούν δηλαδή να φτάσουν τα 300 μέτρα χωρίς απώλειες. Στο μέλλον η ταχύτητα των 25Gbps ανά ίνα μπορεί να αυξηθεί στα 50Gbps διπλασιάζοντας την συνολική ταχύτητα.

Τα καλώδια θα είναι πανάκριβα (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη συγκεκριμένη τιμή) αλλά ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ 8, 16, 32 ή 64 ινών, αναλόγως με τις ανάγκες του.

Πηγή: Ars Technica

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed