logo

QuizUp: Ένα παιχνίδι που μπορεί να σε καταστρέψει…

12/03/2014

QuizUp

Μάλλον είναι το πιο εθιστικό παιχνίδι που έχω παίξει στο κινητό. Δεν μπορείς να σταματήσεις.

Το QuizUp κυκλοφορεί για Android και iOS. Είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων (trivia), αλλά παίζεις σε πραγματικό χρόνο εναντίον φίλων σου ή άλλων τυχαίων από όλο τον πλανήτη.

Επιλέγεις πρώτα την κατηγορία που θέλεις να παίξεις. Υπάρχουν πάνω από 400, για όλα τα γούστα. Μετά επιλέγεις αν θα παίξεις με κάποιον φίλο σου που είναι online ή μπορείς το αφήσεις να βρει αυτό έναν τυχαίο. Ανάμεσα σε εκατομμύρια που παίζουν.

Το παιχνίδι παίζεται σε 7 γύρους ερωτήσεων. Σε κάθε ερώτηση σου δίνει την επιλογή τεσσάρων απαντήσεων να επιλέξεις την σωστή. Η ερώτηση μπορεί να συνοδεύεται και από μια φωτογραφία. π.χ. ποιος τραγουδιστής είναι αυτός.

Η σωστή απάντηση μπορεί να δώσει μέχρι 20 βαθμούς. Όσο πιο πολύ αργείς να απαντήσεις, οι βαθμοί μειώνονται. Οπότε πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος. Στον τελευταίο γύρο οι βαθμοί που παίρνεις διπλασιάζονται. Δηλαδή μπορείς να πάρεις μέχρι και 40. Πολλά παιχνίδια μπορούν να κριθούν στον τελευταίο γύρο και να γίνουν επικές ανατροπές.

Το μυστικό είναι αν ο αντίπαλος έχει απαντήσει σε μια ερώτηση λάθος κι έχεις πάρει μια καλή διαφορά, στις επόμενες ερωτήσεις να μην βιάζεσαι. Καλύτερα να χάσεις 1-2 βαθμούς καθυστερώντας, παρά να απαντήσεις λάθος. Έτσι κι αλλιώς δεν θα σε φτάσει. Φυσικά μπορείς να την πατήσεις στον τελευταίο γύρο με τους διπλούς βαθμούς.

Για κάθε κατηγορία που παίζεις ανεβάζεις level (αναλόγως με τα xp που κερδίζεις σε κάθε παιχνίδι) κι αυτό είναι κάτι σαν συνολική σου βαθμολογία η οποία σε τοποθετεί στην γενική κατάταξη.

Το QuizUp είναι δωρεάν. Δεν έχει διαφημίσεις. Τα λεφτά τα βγάζουν από in app αγορές. π.χ. μπορείς να πληρώσεις για να παίρνεις περισσότερα xp σε κάθε παιχνίδι που παίζεις κι έτσι να ανεβάζεις level πολύ πιο γρήγορα.

Χθες κόλλησα κι έπαιζα μέχρι τις 7 το πρωί. Έπαιζα στην κατηγορία “Αρχαία Ελλάδα” και πέτυχα έναν Αμερικάνο με τον οποίο όλα μας τα παιχνίδια ήταν ντέρμπι. Στον πόντο. Συνέχεια μου ζητούσε rematch. Μάλλον ο τύπος είχε ένα παραπάνω κίνητρο να παίζει μαζί μου, αφού έπαιζε στην κατηγορία “Αρχαία Ελλάδα” με αντίπαλο Έλληνα. Για την ιστορία, τον κέρδισα στα περισσότερα παιχνίδια.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed