logo

Τοπικό κανάλι του Fox έκοψε (τυχαία;) σημείο του Cosmos που μιλούσε για την εξέλιξη

14/03/2014

Cosmos

Το Cosmos ήταν μια τηλεοπτική σειρά δεκατριών επεισοδίων που έπαιξε στις ΗΠΑ το 1980, με παρουσιαστή τον Carl Sagan. Το θέμα της ήταν διάφορα επιστημονικά θέματα και κυρίως η προέλευση της ζωής και του σύμπαντος. Μέχρι το 1990 ήταν η σειρά με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στην ιστορία της Αμερικάνικης τηλεόρασης. Ενώ προβλήθηκε σε πάνω από 60 χώρες και την είδαν πάνω από 500 εκατ. άνθρωποι.

Η Cosmos ξανά δημιουργήθηκε τώρα με νέα σειρά επεισοδίων, με τίτλο Cosmos: A Spacetime Odyssey. Παρουσιαστής είναι ο Αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson και προβάλλεται από το Fox και το National Geographic Channel. Μέχρι τώρα έχει παιχτεί το πρώτο επεισόδιο.

Τα θέματα όμως που πιάνει η σειρά δεν είναι και τόσο… συμπαθή στους εχθρούς της θεωρίας της εξέλιξης. Μόλις το 15% στις ΗΠΑ πιστεύει σε αυτήν. Οι υπόλοιποι πιστεύουν είτε ότι ο Θεός τα έκανε όλα, είτε ότι έβαλε το… χεράκι του για να βοηθήσει.

Evolution in USA

Με βάση αυτά φαίνεται ύποπτο το κόψιμο σημείου του Cosmos, στην προβολή του πρώτου επεισοδίου, από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό του Fox στην Οκλαχόμα. Το κόψιμο έγινε στο σημείο που ο παρουσιαστής μιλάει για τα πρώτα βήματα του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη, για να προβληθεί trailer με τις ειδήσεις του σταθμού.

Εδώ μπορείτε να δείτε και μια παρωδία από την σειρά κινουμένων σχεδίων Family Guy, για το πως θα μπορούσε να ήταν η παλιότερη έκδοση του Cosmos για να μπορέσουν να την δουν οι Αμερικάνοι χωρίς πρόβλημα.

Πηγή: Gizmodo

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed