logo

To Popcorn Time είναι νεκρό. Όχι για πολύ όμως.

15/03/2014

Popcorn Time

Οι δημιουργοί του Popcorn Time (η εφαρμογή που streamάρει ταινίες απευθείας από torrents), σταμάτησαν την ανάπτυξη του ενώ αφαίρεσαν και την δυνατότητα για download του. Επίσης αφαίρεσαν τον κώδικα από το GitHub.

Με post τους στο site τους ενημερώνουν για τους λόγους.

Το Popcorn Time είχε τεράστια επιτυχία στον μικρό χρόνο ζωής του. Οι δημιουργοί του πιστεύουν ότι ήταν απολύτως νόμιμο αυτό που κάνανε. Αλλά δεν ήταν διατεθειμένοι να αναλάβουν το κόστος μιας νομικής διαμάχης με την βιομηχανία του Hollywood. Λένε ότι δεν έχουν μείνει από ενέργεια, εστίαση ή συμμάχους, αλλά θέλουν να συνεχίσουν με τις ζωές τους.

Υποστηρίζουν ότι η πειρατεία δεν είναι πρόβλημα των χρηστών. Είναι πρόβλημα σωστών υπηρεσιών. Πρόβλημα μιας βιομηχανίας που βλέπει την καινοτομία σαν εχθρό, σαν απειλή στην παλιά της συνταγή για κερδοφορία.

Φαίνεται ότι οι άνθρωποι της βιομηχανίας δεν νοιάζονται, αλλά νοιάζει τους χρήστες που θέλουν να βλέπουν τις νέες ταινίες αναπαυτικά στο σπίτι τους. Να έχουν την εμπειρία που αυτοί θέλουν και δικαιούνται. Και ίσως με μερικά δολάρια τον μήνα, αν κάποιος τα ζητήσει ευγενικά, να μπορούν να βλέπουν όποιες ταινίες θέλουν.

Προφανώς αναφέρονται στο μοντέλο του Netflix.

Μπορεί το Popcorn Time να σταμάτησε, αλλά η εφαρμογή κυκλοφορεί στα διάφορα torrent sites. Επίσης από την στιγμή που η εφαρμογή ήταν Open Source, κάποιοι θα έχουν κρατήσει σίγουρα τον κώδικα και είναι θέμα χρόνου να δούμε κλώνους του Popcorn Time να κυκλοφορούν. Κανένας στον Hollywood δεν πρέπει να νομίζει ότι την γλίτωσαν.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed