logo

58% αύξηση των χρηστών του Google+ στους τελευταίους μήνες

17/03/2014

Google+

Σύμφωνα με την Google, το Google+ έχει δει αύξηση 58% στους χρήστες του, τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα αυτή την στιγμή έχει 300 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ τον Μάιο είχε 190 εκατ. Επίσης τα μέλη του Google+ που χρησιμοποίησαν τις τελευταίες 30 μέρες κάποια από τις υπηρεσίες της Google είναι 540 εκατ. Τον Μάιο ήταν 390 εκατ.

Οι φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο κοινωνικό δίκτυο της εταιρείας είναι 1.5 δις την βδομάδα, με τεράστιους ρυθμούς αύξησης. Η Google δεν λέει πόσες από αυτές διαμοιράζονται τελικά, αλλά μόνο ότι είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός.

Βέβαια, ακόμη το Google+ είναι ακόμη πολύ πίσω από το 1 δις ενεργούς χρήστες του Facebook, αλλά πλέον έχει ξεπεράσει το Twitter που έχει 230 εκατομμύρια.

Στόχος της εταιρείας όμως δεν είναι απλά να φτιάξει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, αλλά είναι κι ένα σημαντικό εργαλείο για να ταυτοποιεί και πιστοποιεί χρήστες για όλες τις υπηρεσίες της (αναζήτηση, Gmail, Youtube κτλ).

Αυτό βοηθάει ώστε με το κοινωνικό επίπεδο που δημιουργείται, να υπάρχει καλύτερη άποψη για τα profiles των χρηστών και να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες, αλλά κυρίως να εμφανίζονται καλύτερες διαφημίσεις που είναι και ο πυρήνας της εταιρείας για την κερδοφορία της.

Πηγή: USA Today

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed