logo

Όταν η σιωπή είναι πραγματικά χρυσός. Παίζοντας με το μοντέλο του Spotify

24/03/2014

Sleepify

Οι Vulfpeck είναι ένα funk συγκρότημα από το Μίσιγκαν. Είπαν να παίξουν λίγο με το Spotify για να βγάλουν μερικά λεφτά ώστε να χρηματοδοτήσουν την περιοδεία τους, η οποία θα είναι δωρεάν για το κοινό.

“Ηχογράφησαν” ένα album – με την ονομασία Sleepify – που περιέχει 10 κομμάτια των 30 δευτερολέπτων. Αυτά τα κομμάτια δεν περιέχουν τίποτα άλλο παρά σιωπή. Βάλανε αυτό το album στο Spotify και κάλεσαν τον κόσμο να το βάζει να παίζει συνεχώς κατά την διάρκεια της νύχτας, όσο κοιμούνται. Για κάθε χρήστη που θα το έκανε αυτό, θα κέρδιζαν περίπου 4 δολάρια. 0.005$ για κάθε stream ενός κομματιού.

Από το Spotify πάντως φαίνεται ότι δεν ανησυχούν. Χαρακτηρίζουν έξυπνη την κίνηση και βρίσκονται σε επαφές με το συγκρότημα. Άλλωστε δεν φαίνεται να είναι κάτι που θα μπορούσε να γενικευτεί και να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από την εταιρεία.

Αν το ξανασκεφτούμε, θα μπορούσε να ήταν και διαφημιστικό κόλπο του ίδιου του Spotify, για να μετριάσει τις ανησυχίες καλλιτεχνών που πιστεύουν ότι η υπηρεσία δεν τους πληρώνει αρκετά.

Πηγή: Quartz

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed