logo

H Facebook εξαγόρασε την Οculus VR

26/03/2014

Oculus Rift

Ακόμη μία μεγάλη εξαγορά από την Facebook. Για πρώτη φορά όμως αγοράζει εταιρεία Hardware. H Oculus VR, είναι η εταιρεία που κατασκευάζει την συσκευή εικονικής πραγματικότητας, Oculus Rift. Ακόμη βέβαια βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

Στην Facebook φαίνεται ότι βλέπουν το φάντασμα του MySpace να πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους. Αν παραμείνουν μόνο με το Facebook, φοβούνται ότι θα οδηγηθούν στην καταστροφή τα επόμενα χρόνια.

Γι’ αυτό και φροντίζουν ήδη να εξαγοράζουν πρωτοποριακές εταιρείες που ίσως θα μπορέσουν να τους κρατήσουν για πολλά χρόνια ακόμη στην κορυφή των εταιρειών τεχνολογίας.

Με την εξαγορά της Oculus VR πιστεύουν ότι μπορούν να σταθούν σε μια μετα-PC εποχή. Ότι η τεχνολογία της Oculus μπορεί να είναι η νέα πλατφόρμα που θα πάρει την σκυτάλη στο μέλλον από τα σημερινά Smart Phones.

Η εξαγορά κόστισε συνολικά 2 δις δολάρια, σε μετρητά και μετοχές. Σαφώς πιο λίγα βέβαια από την εξαγορά του WhatsApp που κόστισε 19 δις. Η Oculus, όπως και οι άλλες εταιρείες που εξαγοράστηκαν πρόσφατα, θα συνεχίσουν να έχουν μια σχετικά ανεξάρτητη πορεία.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed