logo

Έρχεται το Youtube Music Key

16/11/2014

Youtube Music Key

Γενικά είμαι οπαδός των streaming υπηρεσιών. Είτε για μουσική, είτε για ταινίες και σειρές. Αν και για ταινίες και σειρές στην Ελλάδα δεν έχουμε τίποτα της προκοπής. Που δεν κοστίζει μια περιουσία.

Από τότε που ήρθε στην Ελλάδα το Spotify και πιο μετά το Google Music και άλλα, για μένα ήταν ότι καλύτερο. Για μερικούς μήνες χρησιμοποιούσα το Spotify και πλέον το Google Music.

Βέβαια όταν λέω σε φίλους για τέτοιες υπηρεσίες, μου απαντάνε “Τι να το κάνω? Αφού υπάρχει το Youtube“. Και ναι. Για τους περισσότερους το Youtube είναι ο τρόπος για να ακούνε μουσική σήμερα. Έχει ένα πρόβλημα όμως το Youtube μέχρι τώρα. Δεν μπορείς να το αφήσεις π.χ. να παίζει μόνο του ένα είδος μουσικής σε shuffle. Πρέπει να είσαι από πάνω, να ψάχνεις συγκεκριμένα τραγούδια. Άντε να βρεις και καμιά playlist που έκανε κάποιος.

Επίσης υπάρχει και το χάος των σκουπιδιών που ανεβάζουν διάφοροι. Ψάχνεις να δεις ένα videoclip και σου βγαίνουν χίλια δυο σκουπίδια που ανεβάζει ο κάθε καμμένος, που υποτίθεται έχουν σχέση με το συγκεκριμένο τραγούδι.

Για να μην μιλήσω για την… μάστιγα των βίντεο που δεν είναι βίντεο. Δηλαδή μια φωτογραφία και το τραγούδι. Δυστυχώς αυτό το κάνουν και επίσημα οι καλλιτέχνες και οι εταιρείες.

Η Google έχει δει την ευκαιρία. Το YouTube έχει πάψει εδώ και χρόνια να είναι απλά ένας χώρος που ανεβαίνουν ερασιτεχνικά βιντεάκια. Η μουσική είναι πλέον το βασικό χαρακτηριστικό του Youtube. Μουσικά βίντεο είναι αυτά που μαζεύουν τα εκατομμύρια views κυρίως.

Έτσι, αυτές τις μέρες στο Youtube εμφανίζεται κι ένα ξεχωριστό tab για μουσική, που προσπαθεί να βάλει τα πράγματα σε μια καλύτερη σειρά. Να είναι πιο καθαρά από σκουπίδια και οργανωμένα. Ανα καλλιτέχνη, ανα album κτλ. Ενώ δημιουργεί και αυτόματες mix λίστες με βάση καλλιτέχνη ή τραγούδι. Αν και όλα αυτά είναι σε αρχικό στάδιο και πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη.

Ταυτόχρονα η Google έχει ανακοινώσει ήδη μια συνδρομητική υπηρεσία που θα ξεκινήσει σαν beta την επόμενη βδομάδα. Η υπηρεσία λέγεται Youtube Music Key. Θα κοστίζει 8 δολάρια τον μήνα και θα προσφέρει βίντεο χωρίς διαφημίσεις, offline playback και background listening. Ενώ όπως δείχνουν τα πράγματα θα έχει πολύ καλή αλληλεπίδραση με την ήδη υπάρχουσα υπηρεσία all access. π.χ. όταν πας τώρα στην μουσική του Youtube σου φτιάχνει και λίστα με βάση αυτά που ακούς στο Google Music. Ακούγεται ότι οι υπάρχοντες χρήστες του all access θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και στο Music Key. Περιμένουμε να δούμε αν θα ισχύσει και για πόσο.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed