logo

Η Apple φαίνεται να ξυπνάει

09/06/2015

 Apple Music

Μετά από λήθαργο αρκετών ετών κι αφού έχει μείνει πίσω σε διάφορες εφαρμογές και cloud υπηρεσίες, φαίνεται ότι η Apple ξυπνάει. Η εταιρεία έχει επιλέξει μέχρι τώρα να κυκλοφορεί όλες της τις υπηρεσίες μόνο για το οικοσύστημα της (iOS, OS X, watchOS).

Την ίδια στιγμή άλλοι (βλέπε Google, Microsoft πχ) προσπαθούν να υποστηρίζουν όσο γίνεται περισσότερα οικοσυστήματα. Στην εποχή που ο καθένας μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές συσκευές με διαφορετικά λειτουργικά, το βλακώδες “κλείδωμα” της Apple είναι συνταγή αποτυχίας, όσο φοβερή και να είναι μια εφαρμογή της.

Αυτό φαίνεται ότι το έχει καταλάβει η εταιρεία και ανακοίνωσε την πρώτη της εφαρμογή για Android. Η νέα μουσική υπηρεσία, Music, θα υποστηρίζεται και από αντίστοιχη εφαρμογή για Android, η οποία θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Ελπίζω να είναι δείγμα νέας οπτικής της Apple και να ακολουθήσουν και άλλες εφαρμογές.

Πλέον μπορώ τώρα να σκέφτομαι να μετακομίσω σε Apple Music (από Google Music), αφού η υποστήριξη android είναι βασικό στοιχείο για μένα. Κι έτσι θα μπορέσω και πάλι να χρησιμοποιώ το αγαπημένο μου itunes στο OS X. Ναι ξέρω ότι πολλοί το μισούν, αλλά για μένα είναι ότι καλύτερο υπάρχει.

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed