logo

Οι τελευταίες αλλαγές στο Parrot Tunes

08/04/2017

Από το τελευταίο post έχει περάσει αρκετός καιρός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το project δεν εξελίσσεται. Συνεχίζω να χρωστάω την μεγάλη αναβάθμιση στον τρόπο που λειτουργούν τα φίλτρα, που θα σημαίνει ουσιαστικά και την ολοκλήρωση του project από πλευράς όλων των δυνατοτήτων που θα έχει.

Προς το παρόν όμως έδωσα προτεραιότητα σε έναν μεγάλο εκσυγχρονισμό του κώδικα. Δεν φαίνεται στον χρήστη, αλλά είναι σημαντικό για το μέλλον της εφαρμογής (και όχι μόνο), να είναι ο κώδικας όσο γίνεται πιο μοντέρνος. Οπότε το έχω ρίξει στο διάβασμα και κάνω τις ανάλογες αλλαγές, όσο προχωράει η εκπαίδευση μου.

Για παράδειγμα, μπαίνω περισσότερο στο νόημα του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού κι έτσι πολλά πράγματα που είχα κάνει στην αρχή, πλέον έχουν αλλάξει και έχουν σπάσει σε περισσότερες και πιο εύχρηστες κλάσεις. Ταυτόχρονα γίνεται χρήση των namespaces και χρησιμοποιείται autoloading σύμφωνα με τα πρότυπα της μοντέρνας PHP, για το φόρτωμα των απαραίτητων αρχείων κάθε φορά. Πράγμα που μου έλυσε τα χέρια, αφού πριν μου φαίνονταν πολύ μπακαλίστικο και χαζό να τα φορτώνω όλα με την μία ή κάποια συγκεκριμένα στην καλύτερη περίπτωση, το οποίο σημαίνει ότι θα έχανα την μπάλα όσο προχωράει το project.

Παράλληλα σπάω τον κώδικα ώστε το framework μου να είναι όσο γίνεται πιο ανεξάρτητο από την συγκεκριμένη εφαρμογή και άρα την κάθε πιθανή μελλοντική εφαρμογή που θα φτιάξω.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και σε θέματα ασφάλειας.

Από τις αλλαγές που φαίνονται στον χρήστη είναι κάποιες βελτιώσεις στο κατέβασμα από YouTube. π.χ. μπορεί ο χρήστης να δώσει μια youtube playlist και να κατεβάσει όλα τα βίντεο με την μία. Επίσης έχει προστεθεί η επιλογή αν θέλει να κατεβάσει βίντεο (mp4) ή σκέτο ήχο (mp3).

Πολύ σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα να κάνεις backup της βάσης (μέσα από την εφαρμογή) και αντίστοιχα το restore. Οπότε τώρα ο χρήστης μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο μην χάσει την συλλογή του από κάποια ζημιά στον server.

Στον player έχουν βελτιωθεί τα controls και (χαρές και πανηγύρια)… μπήκε κουμπί που ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το shuffle mode…

Με τις βελτιώσεις που έχω κάνει στον κώδικα και νέα κόλπα που έχω μάθει, ελπίζω ότι στο επόμενο post θα πω για τα φίλτρα που γίνανε όπως πρέπει…

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed