logo

Σύντομα στο Parrot Tunes

12/08/2017

Μετά το μεγάλο update που έγινε τον Ιούνιο, χαλάρωσε κάπως η ανάπτυξη της εφαρμογής. Η ζέστη μας επηρέασε… Υπήρξε όμως κι ένα μικρότερο update κάποια στιγμή, που βελτίωνε σημαντικά τον κώδικα του συγχρονισμού των αρχείων και δίνει νέες δυνατότητες για το μέλλον.

Σύντομα όμως θα ανέβει ένα νέο αρκετά καλό update. Σε αυτό δίνεται μεγάλη έμφαση στους ελέγχους για τον συγχρονισμό των αρχείων και στο αν είναι έγκυρα τα directories που δίνει ο χρήστης και χρησιμοποιεί η εφαρμογή. Επίσης γίνεται καλύτερος έλεγχος απαιτούμενων εγκατεστημένων utilities, όπου χρειάζεται. Στόχος να γίνει ακόμη πιο απλή και να αφαιρεθούν όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει κάποιος στην εγκατάσταση της εφαρμογής.

Μεγάλη βελτίωση έχει γίνει στο σύστημα που εμφανίζει τα αποτελέσματα του συγχρονισμού ή οποιασδήποτε άλλης εργασίας που κάνει ο χρήστης στην οθόνη της συλλογής. Πλέον όλα εμφανίζονται σε ξεχωριστό παράθυρο, το οποίο μπορεί να ανοίξει ο χρήστης σε όποιο σημείο της εφαρμογής και να βρίσκεται. Δηλαδή ο χρήστης μπορεί να εκτελεί διάφορες εργασίες στην συλλογή και ταυτόχρονα να πάει σε άλλες οθόνες, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς να χάσει τα αποτελέσματα της εργασίας.

Ταυτόχρονα έχει αφαιρεθεί το κλασικό loading gif (που εμφανίζεται σε οποιαδήποτε εργασία έχει κάποια αναμονή), αλλά και η κλασική μπάρα προόδου, που εμφανίζονταν στο header. Και τα 2 έχουν αντικατασταθεί από μία νέα έμπνευση που πιστεύω είναι πολύ πιο ευχάριστη και βοηθητική. Για εργασίες απλής αναμονής εμφανίζει ένα παπαγαλάκι πάνω στο header που περπατάει. Όταν πρόκειται για εργασίες που εμφανίζουν και ποσοστό προόδου, εμφανίζεται και μια μπάρα πάνω από το παπαγαλάκι που περπατάει, μαζί με την εμφάνιση του ποσοστού.

Το παπαγαλάκι είναι μια δημιουργία της vktoons, που μου έφτιαξε τα frames κι εγώ στην συνέχεια τον κατάλληλο κώδικα σε HTML5. Ευκαιρία να παίξω και με τον canvas και το animation. Ταυτόχρονα έκανα και σημαντική πρόοδο στις γνώσεις μου γενικά με την javascript και ειδικά με την object oriented φάση, που δεν είχα μέχρι τώρα ιδέα. Ο κώδικας για το παπαγαλάκι είναι γραμμένος για πρώτη φορά σε object oriented. Οπότε στο επόμενο διάστημα θα υπάρχει και μεγάλη βελτίωση στον υπόλοιπο κώδικα javascript.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω την μέχρι τώρα σχετική υλοποίηση του progress animation, η οποία βέβαια θέλει ακόμη δουλίτσα, κυρίως στην εμφάνιση.

Πιστεύω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχει ολοκληρωθεί το update (0.10.0) και να ανέβει. Το αμέσως επόμενο update θα έχει να κάνει με την δυνατότητα του χρήστη να κάνει upload αρχεία (audio/video) απευθείας από την  εφαρμογή, αντί να τα αντιγράφει στον φάκελο που έχει τα αρχεία του και μετά να κάνει τον συγχρονισμό.

Αυτό θα γίνει λογικά μέχρι τον Σεπτέμβριο και η έκδοση αυτή θα βάλει την εφαρμογή και σε beta φάση, επιτέλους. Να μπορέσω να αρχίσω και ένα άλλο project που σκέφτομαι.

 

Write your comment

rocean (at) error.gr
rocean
error.gr
feed